Recipes

More

Chicken Manchurian with Egg Fried Rice Recipe by SooperChef

Chicken Manchurian with Egg Fried Rice Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Create a delightful crunch with Chicken Manchurian and Egg Fried Rice on your plate. Savor the essence of Chicken Manchurian and Egg Fried Rice in every bite made with Shan Ginger Garlic Paste and share your feedback in comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination
Ingredients for Scrambled Eggs
Ingredients for Egg Fried Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Shan Ginger Garlic Paste, egg, corn flour, chili sauce, white pepper powder, and salt and mix it well.

2 .
In a deep pan fry oil and deep fry these chicken chunks until 90% done. Set aside.

3 .
In a wok heat oil and ad Shan Ginger Garlic Paste, ketchup, soy sauce, chili sauce, white pepper powder, sugar, black pepper powder and cook for a minute.

4 .
Add chicken stock and bring it to a simmer. Add slurry and cook until it starts to thicken.

5 .
Now add fried chicken and cook for 1-2 mins or until chicken is fully done. Your Chicken Manchurian is ready. Sprinkle sesame seeds and green onion for garnishing.

6 .
In a pan heat oil and add beaten eggs. Scramble and cook until fully done. Set aside.

7 .
In a wok heat oil and add Shan Ginger Garlic Paste. Cook for a minute.Add carrot, capsicum and cook for another minute.

8 .
Now add boiled rice and toss them well. Add salt, black pepper powder, green onion and toss well over high flame for a minute.

9 .
Your Egg Fried Rice is ready. Serve them with Chicken Manchurian and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیٹ کرنے کے لیے ایک باؤل میں چکن، شان ادرک لہسن کا پیسٹ، انڈا، کارن فلور، چلی سوس، سفید مرچ پاؤڈر، اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک گہرے پین میں کھانے کا تیل ڈال کر اس میں چکن کو نوے فیصدپک جانے تک ڈیپ فرائی کریں۔

3 .
چکن منچورین بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں شان ادرک لہسن کا پیسٹ، کیچپ، سویا سوس، چلی سوس، سفید مرچ پاؤڈر، چینیاورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں چکن سٹاک ڈال کر ابالیں پھراس میں سلری ڈال کراسے گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں فرائیڈ چکن ڈال کر ایک سے دو منٹ یا چکنپوری طرح پکنے تک پکائیں۔ چکن منچورین تیار ہے۔ اسے سفید تل اور ہری پیازسے گارنشنگ کریں۔

6 .
سکریمبلڈ ایگ بنانے کے لئیایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پھینٹے ہوئے انڈے ڈال کرسکریبل ہونے اور پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

7 .
ایگ فرائیڈرائس بنانے کے لئیایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں شان ادرک لہسن کا پیسٹ ڈالیں اورایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں گاجراور شملہ مرچ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

8 .
اب اس میں اُبلے ہوئے چاول ڈال کر اچھی طرح ٹاس کریں پھر اس میں نمک، کالی مرچ پاؤڈراورہری پیاز ڈال کر ایک منٹ کے لیے تیز آنچ پر اچھی طرح ٹاس کریں۔

9 .
ایگ فرائیڈ رائس تیار ہے۔تیار چکن منچورین کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips