Recipes

More

Chicken Malai Boti Samosa Recipe

Chicken Malai Boti Samosa Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Delight your taste buds with this mouthwatering Chicken Malai Boti Samosa recipe for Iftar! Experience the perfect blend of creamy and spicy flavors with Chicken Malai Boti Samosa and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for Creamy Mayo Sauce
Ingredients for Chicken Malai Boti Samosa

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, green chili paste, ginger garlic paste, black pepper powder, white pepper powder, lemon juice, salt, Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well.

2 .
In a pan heat oil and add chicken. Cook until chicken is fully done. Set aside.

3 .
In a bowl add mayo, sweet chili sauce, Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well. Set aside.

4 .
Take a samosa patti and brush flour mixture on it on one end. Make a samosa shape and fill it with prepared chicken mixture.

5 .
Now seal the samosa with flour mixture properly. Note: They can be frozen in an airtight container for up to 1 month

6 .
Deep fry them until crispy and golden brown. Your Chicken Malai Boti Samosa is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے دودھ پیک دہی، ہری مرچ کا پیسٹ، ادرک لہسن کا پیسٹ، کالی مرچ پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس، نمک اور نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر پوری طرح پکنے تک پکائیں.

3 .
کریمی میو سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں میو، سویٹ چلی سوس اور نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
چکن ملائی بوٹی سموسیبنانے کےلئے ایک سموسے کی پٹی کے ایک حصے پرمیدے کے مکسچر کو برش کرکے سموسے کی شکل بنائیں اورتیار چکن کے مکسچر سے بھر لیں۔

5 .
اب سموسے کو آٹے کے مکسچر سے اچھی طرح بند کر لیں۔ نوٹ: انہیں ایک ایئر ٹائٹ کنٹینر میں ایک ماہ تکمحفوظ کیاجا سکتا ہے۔

6 .
چکن ملائی بوٹی سموسہ تیار ہے۔ انہیں کرسپی اور سنہری براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

Recipe Tips