Chicken Corn Soup Recipe With Homemade Chicken Stock

  • VIEWS
    3968

Research Content

Street Style Chicken Corn Soup Recipe with home made chicken stock. Perfect & healthy soup to make your winter ever special. A must try Chicken Corn Soup Recipe! Here is another type of soup which is Chicken Macroni Soup.

Ingredients:
700g Chicken (with bones)
8 cups Water
4-5 Garlic Cloves
1 tbsp Ginger Slices
Salt To Taste
1/2 Black Pepper
2-3 tbsp Oil
1 tbsp Garlic Chopped
2 tbsp Green Chilies
6 cups Chicken Broth
1/2 Cup Sweet Corn (Roughly Grind)
1/4 Cup Whole Sweet Corn
1 & 1/2 Shredded Chicken
Salt To Taste
1 tsp Black Pepper
1 tsp White Pepper
2-3 tbsp Vinegar
2-3 tbsp Soy Sauce
2-3 tbsp Chili Sauce
4 tbsp Corn flour & Water
2-3 drops Sesame Oil
2 Beaten Eggs
1 tsp Chicken Powder
1/4 cup Spring Onion

Directions: In a pan add chicken, Water, Ginger, Garlic and Salt. Cook for an hour on medium heat. Shredded the chicken and strain the broth. In a pan heat oil add garlic and green chilies and saute for a minute. Add chicken broth, Sweet corns, Shredded chicken, Salt, Black pepper, white pepper and let it cook for 4-5 minutes. Add vinegar, soy sauce, chili sauce and mix it well. Add spring onion. Add corn flour, Water add gradually until your desire consistency. Add beaten eggs and mix slowly. Add sesame oil and mix it well. Serve hot with Spring Onion, Chili Sauce and Soy Sauce.

اجزاء: چکن ہڈی والا 700g پانی 8کپ لہسن کی جویں 4-5عدد ادرک سلائیسیز 1کھانے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ آدھا چا ئے کا چمچ کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ لہسن چوپڈ 1کھانے کا چمچ ہری مرچیں چوپڈ 2کھانے کے چمچ چکن یخنی 6کپ پِسے ہوئے سویٹ کارن آدھا کپ ثابت سویٹ کارن 1چوتھائی کپ باریک کٹا ہوا چکن ڈیڑھ (1.5)کپ نمک حسبِ ذائقہ کالی مرچ 1چائے کا چمچ سفید مرچ 1چائے کا چمچ سرکہ 2-3کھانے کے چمچ سویا ساس 2-3کھانے کے چمچ چِلی ساس 2-3کھانے کے چمچ کارن فلور 4کھانے کے چمچ پانی آدھا کپ تِلوں کا تیل 2-3قطرے انڈے پھینٹے ہوئے 2عدد چکن پاؤ ڈر 1چائے کا چمچ ہراپیاز 1چوتھائی کپ

ترکیب:
ایک پین میں چکن، پانی، ادرک ،لہسن اور نمک ڈال کر درمیانی آنچ پر 1گھنٹے کے لئے پکا لیں۔
اب ایک باؤل میں چکن اور یخنی نکال لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل ،لہسن،ہری مرچیں، چکن یخنی،باریک کٹا ہوا چکن،پسے ہوئے سویٹ کارن ، ثابت سویٹ کارن، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ اور
چکن پاؤڈرڈال کر 4-5منٹ پکا لیں۔ اب اس میں سرکہ،سویا ساس، چِلی ساس اور ہرا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر تھوڑا تھوڑا کر کے کارن فلور ، پانی ،پھینٹے ہوئے انڈے اورتِلوں کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
ہرا پیاز، سویا ساس، اور چِلی ساس کے ساتھ گرم گرم سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again