Recipes

More

Chicken Cordon Bleu Recipe

Chicken Cordon Bleu Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    2

Chicken Cordon Bleu made with K&N’s TenderBrest is simply delicious and easy to make. This delightful recipe is perfect to accompany you in your tea-time and iftar. Try out this Chicken Cordon Bleu and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take K&N’s TenderBrest in a bowl. Sprinkle some salt, black pepper powder, garlic powder, ginger powder and spread some mustard paste properly on it with the help of hand. Let it rest aside for 20-30 minutes until it absorbs all the flavors in it.

2 .
Spread a cling film on the shelf, put the seasoned K&N’s TenderBrest on it, place another cling film on top and flatten it gently with hammer.

3 .
Now remove the top cling film and top the hammered chicken with cheddar cheese slices, chopped olives, chopped jalapeno, and chopped mushrooms. Place mozzarella cheese slice on top.

4 .
Roll it with the help of cling film and then wrap the cling around rolled chicken piece properly. Refrigerate it for about 30 mins.

5 .
Turn on flame under a sauce pan; melt butter in it, add oil, chopped garlic and cook for a minute. Now add mushroom chunks in it and stir fry.

6 .
Add milk, cream and cook until starts to thicken. Now add salt, black pepper powder and mix well. Your white mushroom sauce is ready. Set aside.

7 .
Take prepared chicken cordon bleu out of the refrigerator, take off the cling film. Dust it in flour, egg-wash it and dust in bread crumbs. Refrigerate for another 30 mins.

8 .
Heat oil in a deep-frying pan until it reaches 170°C. Now deep fry your cordon bleu until golden brown and take off flame.

9 .
Cut your cordon bleu into slices and drizzle mushroom sauce over it.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن سیزننگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ٹینڈر بریسٹ ڈال کر اس پر نمک، کالی مرچ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، ادرک پاؤڈر اور مسٹرڈ پیسٹ چھڑک کر بیس سے تیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
چکن کورڈن بلیو بنانے کے لئے شیلف پرکلنگ فلم پھیلائیں اور اس پر سیزن کئے ہوئے ٹینڈر بریسٹ رکھ کر دوسری کلنگ فلم رکھ دیں اور ہیمر سے چپٹا کر لیں۔

3 .
اب اوپر والی کلنگ فلم اتار کر اس چکن پر چیڈر چیز سلائس، کالا زیتون، جیلپینو، مشرومز اور موزریلا چیز سلائس رکھیں۔

4 .
پھر اس کو کلنگ فلم کی مدد سے رول کر لیں اور رول کئے ہوئے چکن پیس کو کلنگ فلم میں اچھی طرح بند کر کے تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

5 .
وائٹ مشروم سوس بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن پگھلا کر اس میں کھانے کا تیل اور لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں مشرومز ڈال کر تھوڑا سا فرائی کر لیں۔

6 .
پھر اس میں دودھ اور کریم ڈال کر سوس گاڑھی ہونے تک پکائیں۔ اب اس میں نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ وائٹ مشروم سوس تیار ہے۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے تیار کیا ہوا چکن کورڈن بلیو فریج سے نکال کر کلنگ فلم اتار دیں اور میدہ، انڈہ لگاکر بریڈ کرمز میں کوٹ کر لیں اور مزید تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

8 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کورڈن بلیو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
مزیدار کورڈن بلیو ریسپی تیار ہے سلائسز میں کاٹ کر مشروم سوس ڈالیں اور سرو کریں۔

Recipe Tips