Recipes

More

Chicken Bread Pakora Recipe

Chicken Bread Pakora Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Chicken Stuffed Pakora is a unique pakora recipe to try out if you are looking to eat something different and tasty. Chicken Filling in Potato and the crisp pf Pakora gives an unforgettable pleasure. Make these Chicken Stuffed Pakora at home and let us know how these turned out.

 Ingredients

Ingredients for gram flour mixture:
Ingredients for potato mixture:
Ingredients for Chicken:
Ingredients for Red Sauce:
Ingredients for Green Sauce:
Ingredients for assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add gram flour, salt, red chili powder, red chili flakes, cumin powder, coriander powder, turmeric powder, water and mix well. your gram flour mixture is ready.

2 .
In a bowl add potatoes, green coriander, black pepper, salt and mix well. your potato mixture is ready.

3 .
In a pan heat oil and add chicken. Cook until it changes color. Now add soy sauce, chili sauce and cook for a minute. Add black pepper powder, salt and cook until chicken gets tender.

4 .
Transfer the chicken in a bowl. Let it cool at room temperature and shred it into pieces. Your chicken is ready.

5 .
In a bowl add mayo and sriracha sauce. Mix it well. your red sauce is ready.

6 .
In a glass jar add coriander, mint leaves, green chilies, water and blend well. In a bowl add mayo and prepared green chutney. Mix it well and your green sauce is ready.

7 .
Take bread slices and cut them in round shape. On one slice spread red sauce and green sauce on another slice. Add a layer of prepared chicken on a slice with red sauce, place a cheddar cheese slice and

8 .
Now take potato mixture in hands and cover the prepared sandwich in potato mixture.

9 .
Dip the bun in gram flour mixture and deep fry it until golden brown in color.

10 .
Your chicken bread pakora is ready. Garnish it with veggies and sauces. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیسن مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، نمک، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اورپانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ بیسن مکسچر تیار ہے۔

2 .
آلو مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، ہرا دھنیا، کالی مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ آلو کا مکسچر تیار ہے۔

3 .
چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونیتک پکائیں۔ اب اس میں سویا سوس اور چلی سوس ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں کالی مرچ پاؤڈر اور نمکڈال کرچکن گلنے تک پکائیں۔

4 .
اب چکن کو ایک باؤل میں ڈال کر کمرہ کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔چکن تیار ہے۔

5 .
ریڈ سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز اور سریراچا سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ریڈ سوس تیار ہے۔

6 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک شیشے کے جار میں دھنیا، پودینے کے پتے، ہری مرچ اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔ اب ایک باؤل میں مایونیز اور تیارسبزچٹنی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ سبز چٹنی تیار ہے۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے بریڈ سلائس لے کر انہیں گول شکل میں کاٹ لیں۔اب ایک سلائس پر ریڈ سوس اور دوسرے سلائس پرسبز چٹنی پھیلائیں۔ریڈ سوس والے سلائس پر تیار چکن کی ایک تہہ لگائیں اور ایک چیڈر چیز سلائس رکھ کر دوسرا سبز چٹنی والا بریڈ سلائس رکھیں اور کناروں کو جوڑنے کے لئے سینڈوچ کو ہاتھوں سے دبائیں۔

8 .
اب آلو کا مکسچر ہاتھوں میں لے کر تیار سینڈو چ کو آلو مکسچر سے ڈھک دیں۔

9 .
پھر بن کو بیسن مکسچر میں ڈال کرگولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

10 .
چکن بریڈ پکوڑہ تیار ہے۔

Recipe Tips