Indeed a wonderful dessert, Chanay Ki Daal Ka Halwa. Make, eat and share your feedback. ...
Read More
Indeed a wonderful dessert, Chanay Ki Daal Ka Halwa. Make, eat and share your feedback.
Less Content
  • Ingredients:
  • Split Chickpeas 2 Cups
  • Milk 3 Cups
  • Ghee 1 Cup
  • Condensed Milk 1 Cup
  • Almond 2 Tbsp
  • Pistachio 2 Tbsp
  • Crushed Coconut 2 Tbsp
  • Yellow Food Color 1 Tsp
  • Cardamom Powder 1 Tsp
  • Directions:
  • 1- Add milk in a pan and soaked split chickpeas. Bring it to boil and cover the lid. Cook it until the split chickpeas gets tender. Set it aside and let it cool. The split chickpeas paste is ready.
  • 2- In another pan, add ghee and wait until the oil separates. Add the split chickpeas paste that was made earlier. Stir and cook the paste in the oil for 20-25 minutes. Later, add condensed milk to the concoction. Stir and cook for another 15-20 minutes. Do add a cup of milk in the mixture during the stir.
  • 3- Add yellow food color and stir for few moments until the color changes.
  • 4- Pour cardamom powder, almonds, pistachio and crushed coconut in the mixture and stir and cook until the mixture do not stick to the sides of the pan.
  • 5- Spoon the mixture from pan into a well-rounded dish. Shape the mixture to the dish by pressing the mixture with the help of a spoon or spatula.
  • 6- Garnish the mixture with almonds and pistachio.
  • 7- Put the dish into the refrigerator for 2-3 hours.
  • 8- Cut into any shapes you like and serve it well.

Preparation Time:

25 Minutes

Cooking Time:

15 Minutes

Serve:

3-4 Persons
原料:
已磨好的鹰嘴豆2杯
牛奶3杯
酥油1杯
炼乳1杯
杏仁2勺
开心果2勺
碎椰片2勺
黄色食用色素1勺
小豆粉1勺
做法:
1-将牛奶和磨好的鹰嘴豆倒入平底锅里。煮沸后盖上锅盖。煮至鹰嘴豆变软,放一边冷却。已分开的鹰嘴豆糊已备好。
2-另起一个平底锅,加入酥油,至油分开。加入之前备好的鹰嘴豆糊。在油里翻炒20-25分钟。随后倒入炼乳,再翻炒15-20分钟。。在翻炒时,向锅中加入一杯牛奶。
3-将黄色食用色素假如锅中,翻炒几分钟,直至变色。
4-将豆粉、杏仁、开心果和碎椰子倒入锅中,翻炒至与锅体分离。
5-将锅里的食物用勺子盛至圆盘中。使用勺子或抹刀,将混合状食物定型。
6-用杏仁和开心果装饰。
7-把盘子放进冰箱2-3个小时。
8-使用时可切成你喜欢的任何形状并装盘。

准备时间:

25分钟

烹饪时间:

15分钟

服务器:

3 - 4人食用

اجزاء:
چنے کی دال( بھیگی ہوئی ) 2 کپ
دودھ 3کپ
گھی 1کپ
کنڈینسڈملک 1کپ
بادام 2کھانے کے چمچ
پستہ 2کھانے کے چمچ
کھوپرا 2کھانے کے چمچ
زردہ رنگ 1چائے کا چمچ
الائچی 1چائے کا چمچ

ترکیب:
ایک برتن میں دودھ اور چنے کی بھیگی ہوئی دال ڈال کر گلنے تک پکائیں اور ڈھکن سے ڈھانپ دیں۔
اب اس دال کو چوپر میں ڈال کر اچھی طرح باریک کرلیں ۔
اب ایک برتن میں گھی ڈال کر گرم کریں اور اس میں پسا ہوا دال کا مکسچر ڈال کر20-25 دیرمنٹ پکائیں۔
پھر اس میں کنڈینسڈ ملک ڈال کر15-20 منٹ پکائیں۔
پھر اس میں زردہ رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں ۔
اب اس میں الائچی پاؤڈر، بادام، پستہ اور کھوپرا ڈال کر گھی نکلنے تک پکالیں۔
اب ایک برتن میں بٹر پیپر رکھ کے آئل سے گریس کر لیں اور اس میں پکا ہوا دال کا حلوہ ڈال کر برابر کرلیں۔
پستہ بادام کی گارنش کرکے 2-3گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

تیاری کا وقت :

25 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

3-4 افراد

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *