Recipes

More

Candi Cheesecake Recipe by SooperChef

Candi Cheesecake Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    6

Try out this Candi Cheesecake, a sweet treat to your tastebuds and perfect partner to your celebrations. Make this super yummy cake with Candi Biscuits and savor the sweetness of this Candi Cheesecake. Share your feedback in the comments below.

 Ingredients

Ingredients for Sponge Preparation
Ingredients for Cream Cheese Frosting Preparation
Ingredients for Candi Spread Preparation

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, icing sugar, vanilla essence and beat until it gets pale in color.

2 .
Now take flour, baking powder and filter it through Steve, Now mix it well with your hands.

3 .
Now grease a cake pan with oil lined with butter paper and transfer the batter in it.

4 .
Now bake it in a preheated oven at 180 C for 10-12 mins. Note: Take it out of the oven and let it cool at room temperature before removing from the pan.Now remove from the pan and set aside.

5 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form.

6 .
Now add cream cheese in it and fold it gently with a spatula. Your Cream Cheese Frosting is ready. Set aside.

7 .
In a chopper add Candi Biscuits and grind it well. Reserve 1/4 cup for later use.

8 .
Add evaporated milk and chop again. Now add butter, vanilla essence and mix until it gets creamy texture. Set aside.

9 .
Now add a little bit of whipping cream on a cake serving plate then add sponge, spread sugar syrup on. Then spread candi spread and top it with the other sponge.

10 .
Now cover it with the cream cheese frosting and garnish it with the candi spread and reserved candi biscuits.

11 .
CandiCheese Cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، آئسنگ شوگر،اورونیلا ایسنس ڈال کر اس وقت تک پھنٹیں جب تک کہ اس کا رنگ ہلکا نہ ہو جائے۔

2 .
اب میدہ اور بیکنگ پاؤڈر لیں اوچھاننے کے ذریعے چھان لیں اور اپنے ہاتھوں سے اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر ایک کیک پین کو بٹر پیپر کے سات کھانے کا تیل لگا کر گریس کریں اور اس میں تیار بیٹر کو ڈال دیں۔

4 .
اب اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی ڈگری پر دس سے بارہ منٹ تک بیک کریں نوٹ: اسے اوون سے باہر نکالیں اور پین سے نکالنے سے پہلے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں پھر پین سے نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔

5 .
کریم پنیر فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اس وقت تک پھنٹیں جب تک سخت چوٹی نہ بن جائے۔

6 .
اب اس میں کریم چیز ڈال کر آہستہ سے فولڈ کریں۔ کریم چیز فروسٹنگ تیار ہے۔

7 .
کینڈی سپریڈبنانے کے لئے ایک چوپر میں کینڈی بسکٹ ڈال کر اچھی طرح پیس لیں اوربعد میں استعمال کے لیے ایک چوتھائی کپ محفوظ کریں۔

8 .
اب اس میں اویپوریٹڈ دودھ ڈال کر دوبارہچوپ کر لیں پھر اس میں مکھن، ونیلا ایسنس ڈال کراس وقت تک مکس کریں جب تک یہ کریمی نہ ہوجائے۔

9 .
سیبلنگ کے لئے کیک سرونگ پلیٹ میں تھوڑی سی وہپنگ کریم ڈالیں پھر ا س پرسپنج ڈال کر چینی کاسیرپ پھیلائیں پھر اس پر کینڈی پھیلائیں اور دوسرے سپنج کے ساتھ اوپر رکھیں۔

10 .
اب اسے کریم چیز فروسٹنگ سے ڈھانپیں اور کینڈی سپریڈ اور محفوظ کئے گئے کینڈی بسکٹ سے گارنش کریں۔

11 .
کینڈی چیز کیک تیار ہے۔

Recipe Tips