Recipes

More

Boston Cream Pie Recipe by SooperChef

Boston Cream Pie Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Layers of delight in every slice—our Boston Cream Pie recipe is a game-changer! Try out this Homemade Boston Cream Pie baked with perfection and share your feedback in comments.

 Ingredients

Ingredients for Cream Filling Layer
Ingredients for Cake Sponge

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, sugar, vanilla essence and mix it well.

2 .
Now add 2 cups of NESTLÉ MILKPAK Full Cream, custard slurry and mix it again. Set aside.

3 .
In a pot heat 1 liter of NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and bring it to a boil.

4 .
Add egg mixture and cook over medium heat until the mixture thickens.

5 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix it well over medium heat.

6 .
Transfer this mixture to a cake mould and cover it with clingfilm. Chill it in refrigerator for 4-5 hours. Set aside.

7 .
In a bowl add eggs, icing sugar, vanilla essence and mix it well.

8 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Unsalted Dairy Butter, NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk, oil and mix it again.

9 .
Now sift all-purpose flour and baking powder into this mixture.Your cake batter is ready. Transfer it to a greased cake pan lined with butter paper.

10 .
Now bake in a preheated oven at 180 degrees for 15-20 mins. Your cake sponge is ready.

11 .
In a bowl add dark chocolate, milk and microwave it for 1 minute. Mix it well and your chocolate ganache is ready.

12 .
Take the prepared sponge and cut the uneven top.Now cut the sponge into 2 halves horizontally making 2 discs.

13 .
Place one sponge disc on a cake board, place cream filling layer on it and then place another sponge disc on top.

14 .
Now drizzle chocolate ganache on top and your Boston Cream Pie is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کریمی فلنگ لیئربنانے کےلئے ایک باؤل میں انڈے، چینیاورونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
. اب دوکپ نیسلے ملک پیک فل کریمدودھ اورکسٹرڈ سلری ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

3 .
ایک برتن میں ایک لیٹر نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ گرم کرکے اسے ابال لیں۔

4 .
اب اس میں انڈے کا مکسچر ڈال کر درمیانی آنچ پرگاڑھا ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھرنیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر درمیانی آنچ پر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب اس مکسچر کو کیک مولڈ میں ڈال کر اسے کلنگ فلم سے ڈھانپ دیں اور چار سے پانچگھنٹے کےلئے فریج میں ٹھنڈاہونے دیں۔

7 .
کیک سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، آئسنگ شوگراورونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک انسالٹڈ بٹر، نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ اورکھانے کاتیل ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

9 .
پھر اس مکسچر میں میدہ اور بیکنگ پاؤڈر کو چھان کر ڈا لیں کیک بیٹر تیار ہے۔ اسے گریس کئے ہوئے کیک پین میں ڈال دیں۔

10 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی ڈگری پر پندرہ سے بیس منٹ تک بیک کریں کیک سپنج تیار ہے۔

11 .
چاکلیٹ گناش بنانے کے لئے ایک باؤل میں ڈارک چاکلیٹ اوردودھ ڈال کر ایکمنٹ کے لیے مائیکرو ویو کرکے اسے اچھی طرح مکس کرلیں چاکلیٹ گناش تیار ہے۔

12 .
بوسٹن کریم پائی بنانے کے لئےتیار سپنج لیں کو تھوڑا سا اوپر سے کاٹ لیں اور سپنج کو دو برابرحصوں میں کاٹ لیں۔

13 .
اب ایک حصے کو کیک بورڈ پر رکھ کر اس پر کریم فلنگ کی لیئر لگائیں اور پھر دوسری سپنج ڈسک اوپر رکھیں۔

14 .
پھر سب سے اوپر چاکلیٹ گناش ڈال دیں بوسٹن کریم پائی تیار ہے۔

Recipe Tips