Bohri Chicken Pulao a tempting twist to pulao recipe. Crispy chicken served with rice is indeed a unique combo. Try this tempting Bohri Chicken Pulao Recipe this weekend and share your feedback. ...
Read More
Bohri Chicken Pulao a tempting twist to pulao recipe. Crispy chicken served with rice is indeed a unique combo. Try this tempting Bohri Chicken Pulao Recipe this weekend and share your feedback.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 kg Chicken
  • 1/2 cup Oil
  • 700g Rice
  • Salt to taste
  • Oil for frying
  • 3 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 3 tbsp All-purpose flour
  • 1 tbsp Corn flour
  • 3 tbsp Coconut (crushed)
  • 2 tbsp Green chili paste
  • 1 tbsp Cumin powder
  • 1 tbsp Black pepper powder
  • 1/4 cup Bread crumbs
  • 2 Eggs
  • 1 tbsp Cumin seeds
  • 2-3 Green chilies (sliced)
  • 1 tbsp Red chili powder
  • 1/2 cup Tomatoes (chopped)
  • 1/2 cup Onion (sliced)
  • 1 tbsp Coriander powder
  • 1 tsp Garam masala powder
  • Coriander leaves (as required)
  • 1/4 cup Yogurt
  • 2 tsp Coriander powder
  • 2 tsp Cumin powder
  • Water as required
  • Directions:
  • In a pan add water, salt, 1 tbsp ginger garlic paste and boil chicken for 3 to 4 minutes.
  • Remove skim, cover and cook for 3 to 4 minutes more.
  • In a bowl mix salt, lemon juice, 1 tbsp ginger garlic paste, crushed coconut, black pepper powder, bread crumbs, eggs, flour, corn flour and cumin powder.
  • Marinate boiled chicken in it for half an hour and fry until light golden brown.
  • In a pan heat oil, add onion, cumin seeds, green chilies, 1 tbsp ginger garlic paste and cook for 2 to 3 minutes.
  • Then add tomatoes, red chili powder, salt, coriander, cumin powder, garam masala powder, fresh coriander, yogurt and cook for 5 to 7 minutes.
  • Add water, soaked rice and cook on medium heat until water reduce.
  • Add fried chicken and let it simmer on low flame for 12 to 15 minutes.
  • Your bohri chicken pulao is ready tp serve.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

45 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
چکن 1کلو
کھانے کا تیل آدھا کپ
چاول 700گرام
نمک حسبِ ذائقہ
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
ادرک لہسن پیسٹ 3کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
میدہ 3کھانے کے چمچ
کارن فلار 1کھانے کا چمچ
کٹی ناریل 3کھانے کے چمچ
سبز مرچ پیسٹ 2کھانے کے چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
بریڈ کرمز 1چوتھائی کپ
انڈے 2عدد
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
سبز مرچیں 2-3عدد
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ٹماٹر آدھا کپ
پیاز آدھا کپ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیے کے پتے حسبِ ضرورت
دہی 1چوتھائی کپ
دھنیا پاؤڈر 2چائے کے چمچ
ذیرہ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک پین میں پانی، نمک، ادرک لہسن پیسٹ اور چکن تین سے چار منٹ ابال لیں۔
اب جھاگ اتار کر ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔
پھر ایک باؤل میں نمک، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی ناریل، کالی مرچ پاؤڈر، بریڈ کرمز، انڈے، میدہ،کارن فلار اور ذیرہ پاؤدر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔
اب ابالے ہوئے چکن کو تیارکی ہوئی میرینیشن میں آدھے گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیا ز، ذیرہ، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
اب اس میں ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، تازہ دھنیا اور دہی ڈال کر پانچ سے سات منٹ پکائیں۔
پھر پانی اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر درمیانی آنچ پر پانی کم ہونے تک پکائیں۔
اب فرائی کیا ہوا چکن ڈال کر ہلکی آنچ پر بارہ سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔
مزیدار بوہری چکن تیارہے۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

45 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *