Recipes

More

Bohri Chicken Pulao Recipe

Bohri Chicken Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Research Content

Bohri Chicken Pulao a tempting twist to pulao recipe. Crispy chicken served with rice is indeed a unique combo. Try this tempting Bohri Chicken Pulao Recipe this weekend and share your feedback.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add water, salt, 1 tbsp ginger garlic paste and boil chicken for 3 to 4 minutes. Remove skim, cover and cook for 3 to 4 minutes more.

2 .
In a bowl mix salt, lemon juice, 1 tbsp ginger garlic paste, crushed coconut, black pepper powder, bread crumbs, eggs, flour, corn flour and cumin powder. Marinate boiled chicken in it for half an hour.

3 .
Now fry until light golden brown.

4 .
In a pan heat oil, add onion, cumin seeds, green chilies, 1 tbsp ginger garlic paste and cook for 2 to 3 minutes. Then add tomatoes, red chili powder, salt, coriander, cumin powder, garam masala powder, fresh coriander, yogurt and cook for 5 to 7 minutes.

5 .
Add water, soaked rice and cook on medium heat until water reduce. Add fried chicken and let it simmer on low flame for 12 to 15 minutes.

6 .
Your bohri chicken pulao is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں پانی، نمک، ادرک لہسن پیسٹ اور چکن تین سے چار منٹ ابال لیں۔اب جھاگ اتار کر ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔

2 .
پھر ایک باؤل میں نمک، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ، کٹی ناریل، کالی مرچ پاؤڈر، بریڈ کرمز، انڈے، میدہ،کارن فلار اور ذیرہ پاؤدر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔اب ابلے ہوئے چکن کو تیارکی ہوئی میرینیشن میں آدھے گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں ۔

3 .
اب چکن کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

4 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیا ز، ذیرہ، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، نمک، دھنیا، ذیرہ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، تازہ دھنیا اور دہی ڈال کر پانچ سے سات منٹ پکائیں۔

5 .
پھر پانی اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر درمیانی آنچ پر پانی کم ہونے تک پکائیں۔اب فرائی کیا ہوا چکن ڈال کر ہلکی آنچ پر بارہ سے پندرہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

6 .
مزیدار بوہری چکن پلاؤ تیارہے۔

Recipe Tips