Simple yet delicious Bihari Chicken Handi Recipe is full of flavors and something you can’t miss. Try this lip-smacking Bihari Chicken Handi Recipe and share your experience with us. ...
Read More
Simple yet delicious Bihari Chicken Handi Recipe is full of flavors and something you can’t miss. Try this lip-smacking Bihari Chicken Handi Recipe and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 kg Boneless Chicken
  • 4 Curry leaves
  • 4 Coriander leaves
  • 2 tbsp Ginger and garlic chopped
  • 1 cup Oil
  • 1 tbsp Cumin seeds
  • 1 cup Yogurt
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Turmeric
  • 1 tbsp Red chili powder
  • 1 tbsp Poppy seeds
  • 50g Peanuts
  • 1 tbsp Musli powder
  • 1 & 1/2 tbsp Crushed coconut
  • 1/2 tbsp Tamarind paste
  • 1 tsp Crushed red chili
  • 1/2 cup Milk
  • Directions:
  • Add poppy seeds, peanuts, musli powder, cumin seeds, coconut powder and milk in a blender and make paste.
  • In a bowl add boneless chicken, yogurt, tamarind paste, poppy seeds paste, salt, turmeric, red chili powder and mix well.
  • Keep it in fridge for at least one hour.
  • In a pan heat oil, add chopped ginger garlic and curry leaves in it. And cook until golden brown.
  • Now add chicken in pan and cook it on slow heat for 10 to 15 minutes.
  • Cook it for some time, garnish with coriander leave and serve hot.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

15 minutes

Serve:

5 persons

اجزاء:
بون لیس چکن 1کلو
کڑی پتہ 4عدد
دھنیے کے پتے 4عدد
ادرک لہسن چوپڈ 2کھانے کے چمچ
کھانے کا تیل 1کپ
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
دہی 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
ہلدی 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
خشخاش 1کھانے کے چمچ
مونگ پھلی 50گرام
موصلی پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
کٹی ہوئی کوکونٹ 1اور آدھا کھانے کا چمچ
املی پیسٹ آدھا کھانے کا چمچ
کٹی ہوئی لال مر چ 1چائے کا چمچ
دودھ آدھا کپ

مصالحہ پیسٹ ترکیب:
ایک بلینڈر میں موصلی پاؤڈر، کٹی ہوئی کوکونٹ، خشخاش، ذیرہ، مونگ پھلی اور دودھ ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں چکن بون لیس، دہی، املی کا گودا، تیارکئے ہوئیمصالحے کا پیسٹ، نمک، کٹی لا ل مرچ، ہلدی اورلال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس
کرکے ایک گھنٹہ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل ، ادرک لہسن اور کڑی پتہ ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں میرینیٹڈ چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کردس سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔
دھنیے کے ساتھ گارش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *