Recipes

More

Beef Wellington Recipe

Beef Wellington Recipe

  • PREP TIME
    80
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

We present you classic Beef Wellington, a real show stopper recipe. The bite of Juicy cooked meat with mushroom mixture and crusty pastry gives a thrilling and unforgettable taste. We made this Beef Wellington recipe with a delicious variation. Try out this special Beef Wellington Recipe and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Mince Mixture preparation:
Ingredients for Mushroom paste:
Ingredients for Puff Pastry:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mince, salt, black pepper, white pepper, oil, egg, onion, Worcestershire sauce, garlic powder, ginger powder, cumin powder and mix well.

2 .
Now, spread a cling film on a wooden board, transfer the mince on the cling and shape the mince and wrap it in such a way that it forms the shape of a log.

3 .
Seal the edges tightly. Keep in the refrigerate for 1 hour.

4 .
Bring the water to boil in a large pot and put the sealed mince log into the water and let boil on low flame for 30-40 minutes or until cooked through. Now, take it out of the water and let it cool down to room temperature.

5 .
In a pan, heat oil, add garlic and onion and cook until soft and translucent. Add mushrooms and cook until mushrooms are soft too.

6 .
Add vinegar, salt, and black pepper and cook until water dries out. Take off the flame and keep aside and let it cool down.

7 .
In a bowl add flour, salt and mix well. Gradually add water and knead into semi-hard dough. Let it rest for 30 minutes.

8 .
Now, roll it out in rectangular shape, place the puff in the center and seal it with the dough. Roll it out and fold into 2 folds. Cover with cling and keep in the refrigerator for 30 minutes. Take out of the refrigerator and repeat this step 3 more times.

9 .
Finally, roll out into thick sheet, divide into 2 halves. Take one part and place small cuts on it. set aside.

10 .
Take other part spread the mushroom paste in the center. Place the meat loaf on it.

11 .
Roll the puff pastry around the log, sealing the end properly. Brush with egg, place the cut place sheet on top of log and brush egg again.

12 .
Bake in preheated oven for 25-30 minutes at 175°C or until the puff has cooked and light golden brown.

13 .
Beef Wellington is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں قیمہ، نمک، کالی مرچیں، سفید مرچیں، کھانے کا تیل، انڈہ، پیاز، ووسٹر شائر سوس، لہسن پاؤڈر، ادرک پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب لکڑی کے بورڈ پر کلنگ فلم پھیلا کر اس پر قیمہ رکھیں اور لمبائی میں لپیٹ لیں۔

3 .
پھر اس کے کناروں کو اچھی طرح بند کردیں اور ایک گھنٹہ فریج میں رکھ دیں۔

4 .
اب ایک بڑے برتن میں پانی ڈال کرابال لیں اور اس میں کلگ فلم میں لپیٹا ہوا قیمہ ڈال کر ہلکی آنچ پر تیس سے چالیس ابلنے دیں اور پھر قیمے کو پانی سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
مشروم پیسٹ بنا نے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں لہسن اور پیاز ڈال کر کچھ دیر پکا لیں۔اب اس میں مشرومز ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں نمک، سرکہ اور کالی مرچیں ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں اور چولہابند کر کے ٹھنڈی ہونے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے ایک باؤ ل میں میدہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالتے جائیں اور ڈو گوندھ کر تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اب ڈو کو مستطیل کی شکل میں بیل کر اس کے درمیان پف رکھیں اور پوری طرح لپیٹ لیں۔پھر بیلنے سے دوبارہ اچھی طرح بیل کر دو تہیں لگا لیں اور کلنگ سے ڈھک کر تیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔اب ڈو کو فریج سے نکال کر اسی عمل کو تین بار مزید دہرائیں۔

9 .
اب ڈو بارہ بیل کر دو برابر حصوں میں کاٹ کر ایک حصے کو باریک شکل میں بیل لیں اور اس پر کٹر کی مدد سے چھوٹے چھوٹے کٹ لگائیں۔

10 .
پھر ڈو کے دوسرے حصے پر مشروم پیسٹ پھیلائیں اور میٹ لوف رکھ دیں۔

11 .
اب پف پیسٹری کو رول کر لیں اورسائیڈ سے بچی ہوئی شیٹ کاٹ لیں اور دونوں سائیڈوں کو اچھی طرح بند کر دیں۔پھربرش سے انڈہ لگائیں اور اس پر بچی ہوئی شیٹ رکھ کر دوبارہ بر ش سے انڈہ لگائیں۔

12 .
پھر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو پچہتر کے درجہ حرارت پچیس سے تیس منٹ یا لائٹ گولڈن ہونے تک بیک کر لیں۔

13 .
مزیدار بیف ویلنگٹن ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips