Recipes

More

Beef Lasagna Recipe | Step By Step

Beef Lasagna Recipe | Step By Step

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    80
  • SERVING
    6

If you’re a lasagna lover then try this Beef Lasagna Recipe. Lasagna step by step recipe with scrumptious sauces is perfect for your meals and parties. Make it, bake it and enjoy it. Do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Fill 3/4th of the pot with water, bring water to boil, score your tomatoes making a cross sign and put into the water. Stir them once and wait for 20 seconds, after 20 seconds you will notice the tomatoes’ skin is separating. Turn off the flame. Peel off the skin and set aside.

2 .
In a pan heat olive oil, add garlic and onion and sauté for 2-3 minutes until garlic gets brown and onion translucent. Now, add minced beef and cook until changes its color on medium flame while mixing upside down continuously.

3 .
Now, add your blanched tomatoes (you can also cut them into rough pieces for easy handling). Cook for 7-8 minutes or until tomatoes start to get mixed with mince. Add tomato paste and give it a good mix and cook for 3-4 minutes. Then add water as required and mix and let cook for about 3-4 minutes.

4 .
Now add salt, sugar, black pepper and Italian seasoning and cook on medium low heat while mixing in interval to prevent from sticking on the base. Cook for about 20-25 minutes. Take basil leaves, beat with your hands and add it into your meat sauce and mix. Cook until your desired consistency has reached.

5 .
In a bowl add basil leaves, oregano, dried rosemary, dried thyme, garlic powder and dried parsley. Give them a good mix and your Italian seasoning is ready.

6 .
In a pan, melt butter, add flour and cook for 2 minutes or until well combined. Turn the heat to very low flame and gradually start pouring in the milk while stirring continuously preventing from forming lumps.

7 .
When the milk has been mixed properly, turn the flame to medium heat and keep cooking while mixing/stirring continuously until starts to thicken.

8 .
Now add salt and pepper, give it a good mix and turn off the flame. Add parmesan cheese and stir until well incorporated. Take of the flame and set aside.

9 .
In a deep pan, add ample water and let it boil. Add salt and oil and let it start bubbling. Once water starts bubbling, add lasagna sheets and cook until 80% done. (Do not overload the pan with sheet or else they will break and stick to the base). Rinse with cold water and set aside until ready to use.

10 .
Now take a baking tray. Place sheets of lasagna, meat sauce, white sauce, shredded mozzarella, cheddar and parmesan cheese and repeat 2 times. Lastly, top with lasagna sheets, mozzarella, cheddar and parmesan cheese.

11 .
Bake in pre-heated oven at 180°C for 25-30 minutes or until cheese gets golden brown in color.

12 .
Take out of the oven, garnish with parsley and your beef lasagna is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں تین چوتھائی کپ پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ٹماٹروں کو چھڑی سے کٹ لگاکر پانی میں ڈال دیں اور بیس سیکنڈ بعد ٹماٹروں کے چھلکے اترنا شروع ہوجائیں گے۔اب چولہا بند کردیں اور اچھی طرح ٹماٹروں کے چھلکے اتار لیں۔

2 .
میٹ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں زیتون کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر دو سے تین منٹ بھون لیں۔اب اس میں بیف قیمہ ڈال کر ہلکی آنچ پر قیمے کا رنگ بدلنے تک پکائیں اور مسلسل مکس کرتے جائیں۔

3 .
اب اس میں بلانچ کئے ہوئے ٹماٹر ڈال کر سات سے آٹھ منٹ پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تین سے چار منٹ پکائیں۔ اب اس میں حسبِ ضرورت پانی ڈال کر مکس کریں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں نمک، چینی، کالی مرچ اور اٹالین سیزننگ ڈا ل کر ہلکی آنچ پر بیس سے پچیس منٹ پکائیں اور مسلسل مکس کرتے جائیں۔ اب اس میں بیزل کے پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اٹالین سیزننگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیزل کے پتے، اوریگانو، خشک روزمیری، خشک تھائم، لہسن پاؤڈر اور خشک پارسلی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، اٹالین سیزننگ تیار ہے۔

6 .
وائٹ سوس بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن پگھلائیں اور اس میں میدہ ڈال کر دو منٹ پکائیں۔اب چولہا ہلکا کرلیں اور تھوڑا تھوڑا کرکے دودھ ڈال کر مسلسل چمچ حلاتے رہیں۔

7 .
جب دودھ اچھی طرح مکس ہوجائے تو چولہا درمیانی آنچ پر کر لیں اور مسلسل مکس کرتے جائیں جب تک سوس گاڑھی ہونا شروع ہو جائے۔

8 .
اب اس میں نمک اور مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور چولہا بند کرکے پامیزن چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے ایک بڑے برتن میں پانی،نمک اورکھانے کا تیل ڈال کر ابلنے دیں۔ جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں لزانیہ شیٹس ڈالیں اور اسی فیصد پکنے تک ابا ل لیں۔اب لزانیہ کو ٹھنڈے پانی میں اچھی طرح چھان لیں۔

10 .
پھر ایک بیکنگ ٹرے میں لزانیہ شیٹس پھیلائیں اور میٹ سوس، وائٹ سوس، موزریلا چیز، چیڈر چیز، پامیز ن چیز ڈالیں۔ اب اسی عمل کو دو باراور دہرائیں۔آخر میں لزانیہ شیٹس، موزریلا چیز، چیڈر چیز اور پامیزن چیز ڈالیں۔

11 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سواسی کے ٹمپریچر پر پچیس سے تیس منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

12 .
پھر اوون سے نکا ل کر پارسلی سے گارنش کریں۔ مزیدار بیف لزانیہ تیا ر ہے۔

Recipe Tips