Beef Chow Mein Recipe if you are fed up with grvay recipes then this recipe is for you all to try out this. Beef Chow Mein Recipe is one of the best to try out in Eid Days. ...
Read More
Beef Chow Mein Recipe if you are fed up with grvay recipes then this recipe is for you all to try out this. Beef Chow Mein Recipe is one of the best to try out in Eid Days.
Less Content
  • Ingredients:
  • 250g Beef sirloin
  • Half pack Noodles
  • 1/4 cup Onion (sliced)
  • 1/4 cup Cabbage (julienne)
  • 1/4 cup Capsicum (julienne)
  • 1/4 cup Carrots (julienne)
  • 1 tbsp Ginger garlic (chopped)
  • 1 tbsp Black pepper
  • 1 tsp White pepper
  • Salt to taste
  • 2 & 1/2 tbsp Oyster sauce
  • 2 tbsp Thai paste
  • 1 & 1/2 tbsp Soya sauce
  • Ingredients for beef marination:
  • 1/2 tbsp Oyster sauce
  • 1 tbsp Soya sauce
  • 1 tbsp Vinegar
  • 2 tbsp Oil
  • 1/2 tbsp Black pepper
  • Ingredients for Thai paste:
  • 1 cup Ketchup
  • 1/4 cup Vinegar
  • 1 tsp Salt
  • 5 tbsp Chili flakes
  • 2 tsp Red chili powder
  • 1 tsp Sugar
  • 1/4 cup Oil
  • 1 tsp Garlic (finely chopped)
  • Directions for beef marination:
  • In a bowl mix oyster sauce, soya sauce, vinegar, oil and black pepper.
  • Marinate beef in it for 15 to 20 minutes.
  • Directions for Thai paste:
  • Add oil in a pan, then add garlic and sauté a bit.
  • Add ketchup, vinegar, salt, chili flakes, red chili powder, sugar and cook until paste release oil.
  • The paste should be in thick consistency and you can store it for 7 days in refrigerator.
  • Directions for chow mien:
  • In a slightly salty water boil noodles and set it aside.
  • In a pan heat oil, add ginger garlic paste and sauté it a bit.
  • Add marinated beef and cook it for 10 to 15 minutes.
  • Then add thai paste, white pepper, salt, oyster sauce, soya sauce and mix it well.
  • Then add onion, carrots, cabbage, capsicum and mix it well.
  • In end add noodles and mix it well again.
  • Garnish with spring onions and serve hot.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

40 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
بون لیس بیف 250گرام
نوڈلز آدھا پیکٹ
پیاز 1چوتھائی کپ
کٹی ہوئی بند گوبھی 1چوتھائی کپ
کٹی ہوئی شملا مرچ 1چوتھائی کپ
کٹی ہوئی گاجریں 1چوتھائی کپ
چوپڈ ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1کھانے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
اوسٹر ساس 2اور آدھا کھانے کا چمچ
تھائی پیسٹ 2کھانے کے چمچ
سویا ساس 1اور آدھا کھانے کا چمچ
بیف میرینیشن کے اجزاء:
اوسٹر ساس آدھا کھانے کا چمچ
سویا سا س 1کھانے کا چمچ
سرکہ 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
کالی مرچ آدھا کھانے کا چمچ
تھائی پیسٹ اجزاء:
کیچپ 1کپ
سرکہ 1چوتھائی
نمک 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ 5کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 2چائے کے چمچ
چینی 1چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1چوتھائی کپ
لہسن 1چائے کا چمچ

میرینیشن ترکیب:
ایک باؤل میں اوسٹر ساس، سویا ساس، سرکہ، کالی مرچ اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ کے لئے میرینیٹ کر لیں۔ تھائی پیسٹ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
اب اس میں کیچپ، سرکہ، نمک، کٹی لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر اور چینی ڈال کر آئل آنے تک پکائیں۔
چاؤمن ترکیب:
ایک باؤل میں نمک، پانی اور نوڈلز ڈال کر ابال لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ کے لئے بھون لیں۔
پھر اس میں میرینیٹ کیا ہوا بیف ڈالیں اور دس سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں تھائی پیسٹ، سفید مرچ، نمک، اوسٹر ساس اور سویا ساس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
ٍپھر اس میں پیاز، گاجریں، بند گوبھی اور شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں نوڈلز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
ہرے پیاز کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

40 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *