Recipes

More

Bangladeshi Style Chicken Roast | Dhakai Chicken Roast

Bangladeshi Style Chicken Roast | Dhakai Chicken Roast

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    2

Research Content

Bangladeshi Style Chicken Roast Recipe, succulent chicken legs coated in lip-smacking gravy will make you over-eat for sure. Dhakai Chicken Roast recipe is a treat for weekend. Try this finger licking recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl mix red chili powder, turmeric, salt, oil and your marination is ready.

2 .
Take chicken legs, place deep cuts in it and marinate it for 30 minutes at least.

3 .
Heat oil in a pan cook each side of the leg piece for 5 to 6 minutes. Set aside.

4 .
In another pan heat oil, add onion paste, and cook until translucent. Then add ginger garlic paste, red chili powder, turmeric, salt, yogurt, bay leaf, cardamoms, cinnamon stick and water.

5 .
Add chicken legs, cover and cook on medium low flame for 10 to 15 minutes. In end add cream and cook it for 2 to 3 minutes. Sprinkle fried onion and garam masala.

6 .
Tasty Dhakai Chicken is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، میرینیشن تیار ہے۔

2 .
اب چکن لیگز لے کر ان پر کٹ لگائیں اور تیس منٹ کے لئے میرینیٹ کر کے رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے چکن لیگز کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پانچ سے چھ منٹ پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے پیاز پیسٹ ڈالیں اور تھوڑا سا پکا لیں۔پھر ادرک لہسن پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، نمک، دہی، کڑی پتا، الائچی، دارچینی اور پانی ڈال کر پکائیں۔

5 .
اب اس میں چکن لیگز ڈالیں اورڈھکن سے ڈھانپ کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔پھر آخر میں کریم ڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر تلا ہوا پیاز اور گرم مصالحہ چھڑک دیں۔

6 .
مزیدار ڈھا کا ئی چکن ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips