Recipes

More

Banana Cream Caramel Dessert Recipe by SooperChef

Banana Cream Caramel Dessert Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Satisfy your sweet cravings with our delectable Banana Cream Caramel Dessert. Elevate your dessert game with layers of creamy delight and rich caramel. Do not forget to share your feedback in comments.

 Ingredients

Ingredients for Vanilla Custard
Ingredients for Caramel Sauce
Ingredients for Creamy Custard
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and bring it to a boil.

2 .
Add custard slurry and stir continuously to avoid lumps.

3 .
Now add sugar and cook until sugar dissolves and custard thickens in consistency. Turn off the flame and let it cool at room temperature.

4 .
In a pan heat sugar and let it melt. Now turn off the flame and add NESTLÉ MILKPAK Dairy cream Mix it well.

5 .
Add NESTLÉ MILKPAK Salted Dairy Butter and mix it again. Your caramel sauce is ready.

6 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater.

7 .
Add prepared vanilla custard to the cream and mix it well. Set aside.

8 .
In dessert glasses, add a layer of crushed candi biscuits, vanilla custard, banana slices, and whipped cream, vanilla custard, whipped cream and drizzle caramel sauce on top.

9 .
Place a banana slice on top and serve. Your Banana Cream Caramel Dessert is ready.

OOPER

 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ونیلا کسٹرڈبنانے کے لئے ایک کھلے برتن میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ کو ابال لیں۔

2 .
پھر اس میں کسٹرڈ سلری ڈال کر مسلسل چمچ ہلائیں تاکہ گٹھلیاں نہ بنے۔

3 .
اب اس میں چینی ڈال کر چینی گھل جانے تک پکائیں پھرکسٹرڈ گاڑھا ہو جانے کے بعد چولہہ بند کر دیں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

4 .
کیریمل سوس بنانے کے لئے ایک پین میں چینی کو گرم کرکے میلٹ کر لیں پھرچولہہ بند کر کے اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک سالٹڈ ڈیری مکھن ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔کیریمل سوس تیار ہے۔

6 .
کریمی کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سیبیٹ کر لیں۔

7 .
اب کریم میں تیار ونیلا کسٹرڈ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
اسیمبلنگ کے لئے ڈزرٹ گلاس میں پسے ہوئے کینڈی بسکٹ، ونیلا کسٹرڈ، کیلے کے سلائسز، وہپڈ کریم، ونیلا کسٹرڈ، واور کیریمل سوس ڈالیں۔

9 .
بنانا کریم کیریمل ڈیزرٹ تیار ہے۔اس کے اوپر کیلے کا ٹکڑا رکھیں اور سرو کریں۔

Recipe Tips