Try making this easy and yummy Arbi Chicken Recipe. This Arvi Gosht recipes is unique and lip smacking. Save this Sehri Special Recipes on your menu list.. Don't forget to share your experience with us. ...
Read More
Try making this easy and yummy Arbi Chicken Recipe. This Arvi Gosht recipes is unique and lip smacking. Save this Sehri Special Recipes on your menu list.. Don't forget to share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken
  • 300g Taro root (Arbi)
  • 2 Onion (sliced)
  • 1 cup Tomato puree
  • 2 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tbsp Cumin seeds
  • Salt as taste
  • 1 tbsp Coriander powder
  • 1 tsp Turmeric powder
  • 1 & 1/2 tbsp Red chili powder
  • 1 tsp Garam masala powder
  • 10g Coriander leaves
  • 4 Green chilies
  • Directions:
  • In a pan heat, add onion and cumin seeds in it and cook until golden brown.
  • Then add ginger garlic paste, taro root and cook for 2 to 3 minutes.
  • Add tomato puree, salt, red chili powder, turmeric powder, coriander powder and mix well.
  • Add chicken and cook for 2 to 3 minutes.
  • Add 2 cups of water and let it simmer on low flame for 5 to 7 minutes.
  • When taro root gets tender cook it a bit.
  • Garnish with garam masala powder, coriander and green chilies.
  • Your dish is ready to serve.

Preparation Time:

30 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

6 persons

اجزاء:
چکن 700گرام
اروی 300گرام
پیاز 2عدد
پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
ذیرہ 1کھانے کاچمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ہلدی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1اور آدھا کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیے کے پتے 10گرام
ہری مرچیں 4عدد

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل، پیاز، ذیرہ، ادرک لہسن پیسٹ اور اروی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر،نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر اس میں چکن ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ سے سات منٹ دم پر رکھ دیں۔
پھر دوبارہ اس میں پانی، دھنیا، سبز مرچ اور گرم مصالحہ ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔

تیاری کا وقت :

30 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *