Anda Tikki Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    3
  • VIEWS
    2051

Anda tikki is one of famous street style food of Pakistan which mostly people love to have in lunch. You can make it at home with very simple and basic ingredients and the taste will surely tempt you to try it again and again. Give this anda tikki recipe a try and share your feedback with us.

Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 01
In a bowl add lentil and soak it overnight.

Step 02
Then in a pan add water, soaked lentil, turmeric, black pepper, garlic cloves, coriander seeds, cumin seeds, whole red chilies and boil for 40 to 45 minutes or until lentil is 85% cooked.

Step 03
Let the mixture cool down completely. Add mixture in a blender and blend until smooth thick paste form. Take mixture and make round kabab.

Step 04
Heat oil in a pan, dip kababs in egg and fry until light golden brown from both sides.

Step 05
Then on a flat pan heat oil, add onion and cook until translucent for 3 to 4 minutes. Add tomatoes, green chilies, red chili powder, salt and cook masala for 5 to 6 minutes.

Step 06
Then add one egg in masala and cook for 2 to 3 minutes. Lastly add tikki and mix all the masala until well combined.

Step 07
Garnish with fresh coriander and serve tasty anda tikki with roti and raita.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 01
ایک باؤل میں دال چنا رات بھر بھگو کر رکھ دیں۔

Step 02
اب ایک برتن میں پانی، بھگوئی ہوئی دال، ہلدی، کالی مرچ، لہسن کی جویں، دھنیا، ذیرہ اور ثابت لال مرچیں ڈال کر چالیس سے پنتالیس منٹ ابال لیں یا جب تک دال پچاسی فیصد پک جائے۔

Step 03
پھر اس مکسچر کو ٹھنڈا ہونے دیں اور پھر مکسچر کو بلینڈر میں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔ اب اس مکسچر سے گول کباب بنا لیں۔

Step 04
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے کبابوں کو انڈے میں ڈِپ کریں اور دونوں سائیڈوں سے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

Step 05
پھر ایک فلیٹ پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔ اب اس میں ٹماٹر، سبز مرچیں، لال مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

Step 06
اب اس مصالحے میں ایک انڈہ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ پھر آخر میں اس میں ٹِکی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں۔

Step 07
مزیدار انڈہ ٹکی ریسپی تازہ دھنیے کے ساتھ گارنش کرکے رائتہ اور روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW