Recipes

More

Anda Chanay Kofta Recipe

Anda Chanay Kofta Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Research Content

Anda Channay Kofta can never get old when it comes to breakfast. Try this simple ingredient recipe if you are bored with the daily routine breakfast. Make and enjoy this tasty Anda Channay Kofta Recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mince, red chili flakes, salt, turmeric, garam masala, cumin powder, green chilies, onion, coriander powder, red chili powder and gram flour. Mix all these ingredients well.

2 .
Now make small round balls out of it.

3 .
In a pan heat oil and deep fry on low medium heat for about 7 to 8 minutes. Set aside.

4 .
Soak chickpea overnight then boil for almost 30 minutes until they are done.

5 .
Heat oil in a pan, add onion cook until translucent. Then add ginger garlic paste and cook for 1 to 2 minutes. Then add cloves, black pepper, cinnamon stick, red chili powder, turmeric, salt, coriander powder, cumin powder and mix it well.

6 .
Add blended tomatoes and cook for 3 to 4 minutes. Then add water as required. Then add boiled chickpea, garam masala, green chilies, water and cook for 5 to 6 minutes. Later add cooked koftay, boiled egg and mix well.

7 .
Garnish with coriander and ginger and serve tasty Anda Chana Kofta.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں قیمہ، کٹی لال مرچیں، نمک، ہلدی، گرم مصالحہ، ذیرہ پاؤڈر، سبز مرچیں، پیاز، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور بیسن ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب اس مکسچر سے گول شکل کے کوفتے بنا لیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا گرم کرکے کوفتے درمیانی ہلکی آنچ پر سات سے آٹھ منٹ فرائی کر لیں۔

4 .
چنوں کو رات بھر بھگو کر رکھیں اور تیس منٹ ابال لیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پیاز ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب ا س میں لونگ، کالی مرچ، دار چینی، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، نمک، دھنیا پاؤڈر اور ذیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

6 .
پھر اس میں بلینڈ کئے ہوئے ٹماٹر ڈالیں اور تین سے چار منٹ پکائیں۔اب حسبِ ضرورت پانی ڈالیں۔پھر اس میں ابلے ہوئے چنے، گرم مصالحہ، سبز مرچیں اور پانی ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔اب اس میں پکے ہوئے کوفتے اور ابلے ہوئے انڈے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
مزیدار انڈہ چنا کوفتہ تیار ہیں۔دھنیا اور ادرک سے گارنش کریں۔

Recipe Tips