Aloo Shimla Mirch Recipe

  • VIEWS
    10290

Research Content

Aloo Shimla Mirch: If you’re bored with meat try this Aloo Shimla Mirch recipe for a yummy change. This quick Aloo Shimla Mirch recipe is perfect for vegetarians. Do give this recipe a try and let us know your feedback.

Ingredients:
1/2 kg Potatoes
4 Capsicum (green)
1 cup Tomato (chopped)
1 cup Onion (chopped)
1 tbsp Ginger garlic paste
2 tbsp Green chilies
1/2 tsp Turmeric powder
1 tsp Coriander powder
1/2 tsp Cumin seeds
1/2 tsp Red chili powder
Salt to taste
Green coriander (for garnish)

Directions:
Peel off the tomatoes and cut into medium cubes and keep aside.
Now cut the capsicum into cubes and keep it aside.
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent.
Then add ginger garlic paste, cumin seeds and cook for 2 to 3 minutes.
Then add turmeric, green chilies, potatoes and cook for 5 minutes.
Add water and cover it for 7 to 8 minutes on medium low flame or until half done.
Then add capsicum, coriander powder and cook for 5 minutes on high flame.
Then add tomatoes and cook for 3 to 4 minutes on high flame.
Garnish with coriander and serve.

اجزاء:
آلو آدھا کلو
سبز شملا مرچ 4عدد
ٹماٹر 1کپ
پیاز 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
سبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کاچمچ
ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سبز دھنیا گارنش کے لئے

ترکیب:
شملا مرچ کوکاٹ کر سائیڈپر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈالیں اور ایک منٹ بھون لیں۔
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ذیرہ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
اب اس میں ہلدی، سبز مرچیں اور آلو ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔
پھر اس میں پانی ڈالیں او ر درمیانی ہلکی آنچ پر ڈھکن سے ڈھانپ کر سات سے آٹھ منٹ پکائیں۔
اب اس میں شملا مرچ اور دھنیاپاؤڈر ڈال کر تیز آنچ پر پانچ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔
دھنیے سے گارنش کر کے سرو کریں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again