Who said you can't make Aloo Ke Seekh Kebab Recipe. We are giving the recipe, follow this recipe step by step and make tasteful Aloo Ke Seekh Kebab Recipe. Enjoy your Iftar making this easy recipe. Don't forget to share your experience with us. ...
Read More
Who said you can't make Aloo Ke Seekh Kebab Recipe. We are giving the recipe, follow this recipe step by step and make tasteful Aloo Ke Seekh Kebab Recipe. Enjoy your Iftar making this easy recipe. Don't forget to share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 2 potatoes (boiled & mashed)
  • 1/2 cup Carrot (shredded)
  • 1 cup Cabbage (finely chopped)
  • 1/4 cup Onion (chopped & squeezed)
  • 1/2 cup Spring onion (chopped)
  • 1/2 Beetroot (shredded & squeezed)
  • 4 tbsp Coriander leave
  • 2 tsp Ginger garlic paste
  • 1/2 tsp Mango powder
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1/2 tsp Chaat masala
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Garam masala
  • 2-3 Green chilies (finely chopped)
  • 3/4 cup Bread crumbs
  • 2-3 tbsp Oil
  • Chutney ingredients:
  • 2 tbsp Oil
  • 3-4 Tomatoes (blended)
  • 2 tbsp Red chilies (soaked & blended)
  • Salt to taste
  • 1 tsp Cumin (crushed)
  • 2 tsp Chaat masala
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • 1/2 cup Tamarind pulp
  • 4 tbsp Shakkar
  • Water as required
  • Directions of seekh kebab:
  • In a bowl mix all the ingredients well.
  • Apply some oil on a wooden skewer and to make kebabs tread them in wooden skewer.
  • Keep it in refrigerator for 15 to 20 minutes.
  • Can be freeze in a zip lock bag for up to 1 week.
  • Heat oil in a pan and fry kebabs until golden brown.
  • Serve with tomato and tamarind sauce.
  • Can be stored in a zip lock bag for a week.
  • Directions of Chutney:
  • Heat oil in a pan, add and cook blended tomatoes on medium flame.
  • When tomatoes are cooked add salt, red chili paste, chaat masala, red chili powder and crushed cumin.
  • Cook for 2 to 3 minutes.
  • Add tamarind pulp and cook for 2 more minutes.
  • Your chutney is ready to serve.
  • Can be stored up to 1 week.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

10 minutes

Serve:

5-6 persons

اجزاء:
آلو ابلے اور باریک کٹے ہوئے 2عدد
باریک کٹی ہوئی گاجریں آدھا کپ
چوپڈ بند گوبھی 1کپ
چوپڈ پیاز 1چوھائی کپ
چوپڈ ہرا پیاز آدھا کپ
باریک کٹی ہوئی چقندر آدھا کپ
دھنیے کے پتے 4کھانے کے چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 2چائے کے چمچ
امچورپاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
چوپڈ ہری مرچیں 2-3عدد
بریڈ کرمز 3چوتھائی کپ
کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ
چٹنی کے اجزاء:
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
بلینڈ کئے ہوئے ٹماٹر 3-4عدد
بھگوئی ہوئی لال مرچیں 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹا ہوا ذیرہ 1چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ 2چائے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
املی کا گودا آدھا کپ
شکر 4کھانے کے چمچ
پانی حسبِ ضرورت

سیخ کباب ترکیب:
ایک باؤل میں سیخ کباب کے تمام اجزاء ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب لکڑی کی سیخ پر آئل لگا ئیں او ر تیار کیا ہوا مکسچر اس سیخ پر لگا کر کباب بنا کر پندرہ سے بیس منٹ کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں کباب گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
چٹنی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں بلینڈ کئے ہوئے ٹماٹرڈال کر درمیانی آنچ پر پکائیں۔
پھر اس میں نمک، لال مر چ پیسٹ، چاٹ مصالحہ، لال مرچ پاؤڈر اور کٹا ہوا ذیرہ ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں املی کا گودا ڈال کر دو منٹ کے لئے پکائیں۔
چٹنی تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

10 منٹ

افراد :

افراد 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *