Recipes

More

Achari Chicken Paratha Roll Recipe by SooperChef

Achari Chicken Paratha Roll Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    45
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    7

Achari Chicken Paratha Roll is a delicious addition in your snack menu. Make this Paratha Roll with K&N's Kabab Tikki and savor the flavors of this Achari Paratha Roll. Try out this Achari Chicken Paratha Roll and share your feedback with us. 

 Ingredients

Ingredients for Achari Masala
Ingredients for Laccha Paratha Dough Preparation
Achari Kabab Tikki Preparation
Ingredients for Achari Chicken Paratha Preparation

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pan add cumin seeds, fennel seeds, fenugreek seeds and mustard seeds nigella seeds roast them for 1-2 mins. Now fennel powder, turmeric powder,salt and red chilli powder. Roast for 1-2 mins.

2 .
Grind the roasted seeds to a fine powder using a spice grinder.

3 .
In a large mixing bowl add flour, salt, and ghee mix it well. Now gradually add water, and knead the dough a smooth dough. Cover the dough with a damp cloth and let it rest for about 15-20 minutes.

4 .
In a bowl, pour yogurt, green coriander, salt, achari masala and lemon juice. Mix properly and refrigerate till use.

5 .
Heat oil in a pan over medium heat. Add thinly sliced onions and cook until they become golden brown and caramelised.

6 .
Now add tomatoes and achari masala and cook for 1-2 minutes until the masala is aromatic.then add water and cover it with a lid for 3-4 mins

7 .
Fry K&N’s Kabab Tikki as per instructions on the pack. Once cooked, cut it into halves.

8 .
Add the K&N's Kabab Tikki pieces in the prepared achari mixture. Cook for an additional 2-3 minutes until the kabab tikki is coated with the masala.

9 .
Divide the dough into 4 equal parts. Take one dough ball and roll it into a thin circle using a rolling pin. Brush the surface with ghee .Fold the rolled dough like a fan, creating pleats. Starting from one end, roll the pleated dough into a spiral shape. Flatten the spiral-shaped dough using a rolling pin to make a round paratha.

10 .
Now cook the paratha from both sides cook until the paratha turns golden brown and crispy.

11 .
Now place paratha on a board add achari yogurt mixture, achari kabab tikki, tomatoes, onion, green capsicum and chili sauce. Roll the paratha tightly.

12 .
Chicken Achari Paratha roll is ready


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
اچاری مصالحہ بنانے کے لئےپہلے سے گرم کیے ہوئے پین میں زیرہ، سونف، میتھی اورکلونجی ڈال کر ایک سے دو منٹ تک بھو نیں پھر سونف پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اور لال مرچ پاؤڈرڈال کر ایک سے دومنٹ تک بھونیں

2 .
اب اس کو گرائنڈکر کے باریک پاؤڈر میں پیس لیں۔

3 .
لچھا پراٹھا ڈوبنانے کے لئے ایک بڑے باؤل میں امیدہ، نمک اور گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر آہستہ آہستہ پانی ڈالیں، اور آٹے کو نرم گوندھ لیں اورگیلے کپڑے سے ڈھانپ کر پندرہ سے بیس منٹ تکسائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اچاری دہی بنانے کے لئے ایک باؤلمیں دہی، ہرا دھنیا، نمک، اچاری مصالحہ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے استعمال ہونے تک فریج میں رکھیں۔

5 .
اب چکن اچاری بنانے کے لئےدرمیانی آنچ پر ایک پین میں تیل گرم کریں پھراس میں باریک کٹی ہوئی پیاز ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ وہ گولڈن براؤن اور کیریملائز نہ ہوجائیں۔

6 .
پھر ٹماٹر اور اچاری مصالحہ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں جب تک کہ مصالحہ خوشبودار نہ ہو جائے۔ پھر پانی ڈال کر ڈھکن سے تین سے چار منٹ تک ڈھانپ دیں۔

7 .
اب پیک پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N کباب ٹکی کو فرائی کر کے پک جانے کے بعد اسے آدھے حصے میں کاٹ لیں۔

8 .
پھرتیارکی ہوئی اچاری مکسچر میں K&N کی کباب ٹکی کے ٹکڑوں کو ڈال کر مزید دو سے تین منٹ تک پکائیں جب تک کہ کباب ٹکی مصالحہ کے ساتھ کوٹ نہ جائے۔

9 .
چکن اچاری پراٹھا رول بنانے کے لئے آٹے کو چاربرابر حصوں میں تقسیم کرکے ایک آٹے کی گیند بنائیں اور اسے رولنگ پن کا استعمال کرتے ہوئے ایک پتلے دائرے میں رول کریں اور گھی سے برش کریں۔رول کئے ہوے آٹے کو پنکھے کی طرح فولڈ کرکے پلیٹس بنائیں اب ایک سرے سے شروع کرتے ہوئے گول شکل دیں اب ڈو کو چپٹا کر کے پراٹھا بنا لیں۔

10 .
اب پراٹھے کو دونوں طرف سے اس وقت تک پکائیں جب تک کہ پراٹھا گولڈن براؤن اور کرسپی نہ ہوجائے۔

11 .
اسیمبلنگ کے لئے پراٹھے کو بورڈ پر رکھ کراچاری دہی کا مکسچر، اچاری کباب ٹکی،، ٹماٹر، پیاز، ہری شملہ مرچ اور مرچ کی چٹنی ڈال کر پراٹھے کو مضبوطی سے رول کریں۔

12 .
چکن اچاری پراٹھا رول تیار ہے۔

Recipe Tips