Recipes

More

Chicken Shami Kabab Recipe

Chicken Shami Kabab Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    5

Get ready to tantalize your taste buds with our homemade Chicken Shami Kabab recipe. Learn the secrets to making juicy and flavorful Chicken Shami Kabab at home and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients Shami Kabab

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, star anise, black cardamom, whole red button chilies, green cardamom and sauté for a minute.

2 .
Add chicken, onion, ginger garlic paste and cook until chicken changes color.

3 .
Add soaked split chickpeas, red chili powder, coriander powder, turmeric powder, salt, water and cover and cook until chicken is fully done and water dries out.

4 .
Now mash this mixture well into mortar and pestle.

5 .
Transfer this mixture to a bowl and add green coriander, green chilies, garam masala powder, chaat masala. Mix it well and make kabab shapes from this mixture. Note: They can be frozen for up to 1 month

6 .
Dip these kabab in beaten eggs and shallow fry each side for 2-3 mins.

7 .
Your Chicken Shami Kabab are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں گرم کھانے کے تیل میں زیرہ، بادیان کا پھول، کالی الائچی، پوری سرخ مرچیں اورہری الائچی ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

2 .
پھر اس میں چکن، پیازاورادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں بھگوئے ہوئے چنے، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اورپانی ڈال کر ڈھانپیں اورچکن پوری طرح پکنے یاں پانی خشک ہو جانے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس مکسچر کو چٹو وٹے میں اچھی طرح میش کریں۔

5 .
اب اس مکسچر کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں ہرا دھنیا، ہری مرچ، گرم مصالحہ پاؤڈراورچاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ان کے کباببنالیں۔ نوٹ: انہیں ایک ماہ تک محفوظ کیا جا سکتا ہے۔

6 .
پھران کباب کو پھینٹے ہوئے انڈوں میں ڈبو کران کو پین میں ڈال کر ہر طرف دونوں طرف سے تین سے چارمنٹ تک شیلو فرائی کریں۔

7 .
چکن شامی کباب تیار ہے۔

Recipe Tips