Recipes

More

Sindhi Biryani Recipe

Sindhi Biryani Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Deliciously aromatic and irresistibly flavorful – Sindhi Biryani is a culinary adventure worth taking! Elevate your biryani game with the rich and aromatic notes of Sindhi Biryani – a true delight and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Biryani Masala
Ingredients for Boiled Rice
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until they turn golden brown in color.

2 .
Now add cumin seeds, whole black pepper, star anise, green cardamom, cinnamon stick, black cardamom, cloves, bay leaves and cook for a minute.

3 .
Now add chicken and cook until chicken changes color.Now add ginger garlic paste and mix it well.

4 .
Add tomato, coriander powder, red chili powder, cumin powder, salt, turmeric powder, lemon juice and cook until tomatoes get soft.

5 .
Now add potatoes, plum, NESTLÉ MILKPAK Yogurt and cook for 2-3 minutes. Add water and cover and cook until chicken and potatoes are fully done. Set aside.

6 .
In a pot heat water and add green cardamom, cumin seeds, salt, black cardamom, lemon juice and rice. Boil until 80% done. Strain and Set aside.

7 .
In a pot add layers of biryani masala, boiled rice, green coriander, mint leaves, lemon slices, green chilies. Lastly add yellow food color and kewra water on top.

8 .
Now cover and steam over low flame for 10-15 mins. Your Sindhi Biryani is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بریانی مصالحہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ وہ سنہری بھوری رنگ کے نہ ہوجائیں۔

2 .
اب اس میں زیرہ، صابت کالی مرچ،بادان کا پھول، ہری الائچی، دار چینی، کالی الائچی، لونگ اور کڑی پتے ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھراس میں چکن ڈال کر اس کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں اب ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب ٹماٹر، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، لیموں کا رس ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں آلواور نیسلے ملک پیک دہی ڈال کردو سے تینمنٹ تک پکائیں پھر پانی ڈال کر ڈھک دیں اور چکن اور آلوپوری طرح پکنے تک پکائیں۔

6 .
ابلے ہوئے چاول بنانے کے لئیایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں ہری الائچی، زیرہ، نمک، کالی الائچی، لیموں کا رس اور چاول ڈال کر اسی فیصد پکنے تک ابال لیں اور چھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

7 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک برتن میں بریانی مصالحہ، ابلے ہوئے چاول، ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، لیموں کے ٹکڑے، ہری مرچیں ڈال دیں۔ آخر میں پیلا فوڈ کلر اور اوپر کیوڑا پانی ڈالیں۔

8 .
پھر ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ تک دم دیں۔ سندھی بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips