A Thai Red Curry recipe with chicken that's sooper easy recipe to make.Best recipe for dinner parties. Give it a try and do share feedback. ...
Read More
A Thai Red Curry recipe with chicken that's sooper easy recipe to make.Best recipe for dinner parties. Give it a try and do share feedback.
Less Content
  • Red curry paste ingredients:
  • 3-4 Red chilies (soaked & sliced)
  • 1/4 cup onion (finely chopped)
  • 3 garlic cloves
  • 1 tsp cumin
  • 1 tsp coriander
  • 1 tsp Lime zest
  • 1 tsp White pepper
  • Salt to taste
  • ¼ cup Celery
  • ¼ tsp cinnamon powder
  • 1 tbsp Ginger
  • Ingredients:
  • 4 K&N’s TenderBrest
  • 1 tbsp ginger garlic paste
  • 400 ml coconut milk
  • 2 Tbsp fish sauce
  • 1 tsp brown sugar
  • 1 tbsp basil
  • 1 red chilli (sliced diagonally)
  • Ginger for garnish (sliced)
  • Method:
  • -In a blender add red chillies, onion, garlic, cumin, coriander powder, lime zest, white pepper, salt, clery, cinnamon powder and ginger blend these ingredients well. Red curry paste is ready.
  • 1- Thaw the K&N’s TenderBrest as per Instructions on the pack and slice.
  • 2- Heat 1 tbsp vegetable oil in a large pan over a medium heat and fry ginger garlic paste for 1 min. Add 5-6 tbsp red curry paste, sizzle for a few secs, then pour in 400ml coconut milk.
  • 3- Bring to the boil, reduce to a simmer, stir a little and wait for the oil to rise to the surface.
  • 4- Add sliced K&N’s TenderBrest and simmer for 12 mins.
  • 5- Add 1 tbsp of the fish sauce and brown sugar, then taste – if you like it a little saltier, add more fish sauce; if you like it sweeter, add a little more sugar.
  • 6- Bring to the boil, take off the heat and add basil.
  • 7- Spoon the curry into bowl and top with 1 red chilli, a thumb-sized piece of ginger and a few extra basil leaves. Serve with rice.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
K&N’s TenderBreast 4
ریڈکری پیسٹ 4-5کھانے کے چمچ
ثابت لال مرچ (بھیگی ہوئی) 3-4
پیاز چوپڈ 1چوتھائی کپ
لہسن کی جویں 3
ذیرہ 1چائے کا چمچ
دھنیا 1چائے کا چمچ
لیموں کا چھلکا 1چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سیلری 1چوتھائی کپ
دار چینی پاؤڈر 1چوتھائی کپ
ادرک 1کھانے کا چمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
کوکو نٹ ملک 400ml
فِش ساس 2کھانے کے چمچ
براؤن شوگر 1چائے کا چمچ
بیزل 1کھانے کا چمچ
لال مرچ 1
ادرک گارنش کے لئے

ترکیب:
ایک بلینڈر میں بھیگی ہوئی ثابت لال مرچ، پیاز ، ذیرہ پاؤڈر ، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا چھلکا، سفید مرچ، نمک، سیلری، دار چینی پاؤڈراور ادرک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں ۔
ریڈکری پیسٹ تیار ہے۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's TenderBreastکو نرم کر کے پتلے ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔
اب درمیانی آنچ پر ایک کھانے کا چمچ آئل گرم کریں اور اس میں ادرک لہسن پیسٹ فرائی کریں۔
پھر 5-6چمچ تیار کی ہوئی ریڈ کری پیسٹ ڈال کر کچھ دیر پکائیں اور کوکو نٹ ملک ڈال کر ابلنے تک پکائیں ۔
اب K&N's TenderBreast ڈال دیں اور 12-15منٹ پکنے دیں۔
پھر فش ساس ،براؤن شوگر ڈال کر تھوڑی دیر پکائیں اور چولہا بند کر کے خشک بیزل ڈ ال دیں۔
ادرک، ثابت لال مرچ اور تازہ بیزل کے پتوں سے گارنش کر کے چاول کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *