Chilli Pakora Recipe: If you are Spice Lover then this Stuffed Chilies Recipe is for you to try out in Ramzan. Stuffed Mirch Pakora in 3 different ways has Chicken, Achari and Cheesy flavor in it. Make today and spice up your Iftar menu. ...
Read More
Chilli Pakora Recipe: If you are Spice Lover then this Stuffed Chilies Recipe is for you to try out in Ramzan. Stuffed Mirch Pakora in 3 different ways has Chicken, Achari and Cheesy flavor in it. Make today and spice up your Iftar menu.
Less Content
  • Ingredients:
  • 12 Green chilies (big size)
  • Mozzarella cheese as required (for filling)
  • Oil for frying
  • Ingredients of chicken filing:
  • 1 cup Chicken (boiled & shredded)
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Chili sauce
  • 1 tbsp Soya sauce
  • 1/2 tsp Red chili powder
  • 1/4 tsp Black pepper
  • 1/2 tsp White pepper
  • 2-3 tbsp Mayonnaise
  • Ingredients of achari masala:
  • 1/2 tsp Mustard seeds
  • 1/2 tsp Funnel seeds
  • 1/2 tsp Nigella seeds
  • 1/2 tbsp Coriander seeds
  • 1/4 tsp Fenugreek
  • Black salt a pinch
  • 1/4 tsp Garam masala
  • 1/2 tsp Salt
  • 1/2 tbsp Cumin seeds
  • 1 & 1/2 tsp Red chili flakes
  • 1 tsp Red chili powder
  • Ingredients of coating:
  • 2 cups Gram flour
  • Salt to taste
  • 1 & 1/2 tbsp Red chili flakes
  • 1 tsp Cumin (crushed)
  • 1 tsp Coriander (crushed)
  • 1/4 tsp Baking soda
  • Water as required
  • Directions of chicken filling:
  • In a bowl mix all the ingredients well.
  • Your chicken filling is ready.
  • Directions of achari masala:
  • In a grinder add coriander, fenugreek, funnel seeds, red chili flakes, cumin, mustard seeds, nigella seeds and grind it.
  • In grinded powder add salt, black salt, garam masala, red chili powder and mix it well.
  • Directions of coating:
  • In a bowl add gram flour, salt, red chili flakes, crushed cumin, crushed coriander and baking soda.
  • Mix all the ingredients well.
  • Gradually add water and make a semi thick batter.
  • Cut the chilis from one side and deseed it.
  • Fill the fillings then dip and coat well with gram flour batter.
  • Fry until golden brown.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

10-12 minutes

Serve:

5-6 persons

اجزاء:
بڑی ہری مرچیں 12عدد
موزریلا چیز حسبِ ضرورت
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
چکن فلنگ اجزاء:
باریک کٹا ہوا چکن 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
چِلی ساس 1کھانے کا چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کالی مرچ 1چوتھائی چائے کا چمچ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
مایونیز 2-3کھانے کے چمچ
اچاری مصالحہ اجزاء:
جاوتری آدھا چائے کا چمچ
سونف آدھا چائے کا چمچ
کلونجی آدھا چائے کا چمچ
دھنیا آدھا کھانے کا چمچ
میتھی 1چوتھائی چائے کا چمچ
کالا نمک 1چٹکی
ذیرہ آدھا کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1اور آدھا چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کوٹنگ کے اجزاء:
بیسن 2کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچ 1اور آدھا کھانے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ 1چائے کا چمچ
کٹا ہوا دھنیا 1چائے کا چمچ
بیکنگ سوڈا 1چوتھائی چائے کا چمچ
پانی حسبِ ذائقہ

چکن فلنگ ترکیب:
ایک باؤل میں چکن فلنگ کے تمام اجزاء ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اچاری مصالحہ ترکیب:
ایک گرینڈر میں دھنیا، میتھی، سونف، کٹی لال مرچ، ذیرہ، کٹی لال مرچ، جاوتری اور کلونجی ڈال کر اچھی طرح گرینڈ کر لیں۔
اب اس گرینڈ کئے ہوئے پاؤڈر میں نمک، کالا نمک، بیسن اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
کوٹنگ ترکیب:
ایک باؤل میں بیسن، نمک، کٹی لال مرچ، کٹا ہوا ذیرہ، کٹا ہوا دھنیا اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب اس میں تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور گاڑھا بیٹر بنا لیں۔
پھر مرچوں کو کاٹ کر انکے بیج نکال لیں۔
اب مرچوں میں فلنگ بھر کر بیسن کے بیٹر میں اچھی طرح کوٹ کر لیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

منٹ 10-12

افراد :

افراد 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *