Simple and amazing Shinwari Karahi Recipe to try. Make it with simple and easily available ingredients and enjoy restaurant flavor at home. Traditional Shanwari Karahi cooked in Dumba fat and same method can be used to make Shanwari Chicken Karahi, Shanwari Beef Ka ...
Read More
Simple and amazing Shinwari Karahi Recipe to try. Make it with simple and easily available ingredients and enjoy restaurant flavor at home. Traditional Shanwari Karahi cooked in Dumba fat and same method can be used to make Shanwari Chicken Karahi, Shanwari Beef Karahi. Try out this Delicious Shinwari Karahi Recipe and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1kg Mutton with fats
  • 4 Tomatoes
  • 6 Green chilies
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Cumin seeds (crushed)
  • 1 tbsp Black pepper (crushed)
  • 1 cup Oil
  • 2 & 1/2 tbsp Ginger garlic chopped
  • Water as required
  • Directions:
  • In water boil tomatoes a bit and peel off their skin. Now cut them into four pieces.
  • In a pan heat oil then add mutton, chopped ginger garlic and let it cook for 2 to 3 minutes.
  • Add tomatoes in it and let it cook on low flame for 25 to 35 minutes.
  • Keep checking the meat and when required add hot water in it.
  • When meat gets tender add salt, crushed black pepper, crushed cumin seeds and cook it well.
  • Add green chilies and you dish is ready to serve.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

35 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
مٹن 1کلو
ٹماٹر 4عدد
ہری مرچیں 6عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کٹا ہوا ذیرہ 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کپ
ادرک لہسن چوپڈ 2اور آدھا کھانے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت

ٹماٹروں کی بلانچنگ ترکیب:
ایک پین میں پانی گرم کر کے اس میں ٹماٹر کاٹ کر ڈالیں اور ایک منٹ کے لئے بلانچ کریں۔
اب ٹماٹر نکال کر ٹھنڈے پانی میں ڈالتے جائیں اور ٹماٹروں کی جلد اتار دیں۔
پھر ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل ، چربی اور مٹن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں ادرک لہسن اور بلانچڈ ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
پھر ڈھکن اٹھا کر اس میں نمک، کٹی کالی مرچ، ذیرہ، ہری مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر دس سے پندرہ منٹ پکنے دیں۔
اب پانی ڈال کر تھوڑی دیر مکس کریں اور پھر ڈھکن سے ڈھانپ کر مٹن گلنے تک پکائیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

35 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *