• How to make Shahi Tukray

    Ingredients for frying bread slices:
  • Rafhan Corn Oil (As required)
  • 4 Bread Slices
  • Ingredients for Milk Mixture:
  • 1 liter milk
  • ½ tsp cardamom powder
  • 1 cup condensed milk
  • 3 tbsp Rafhan Vanilla Custard (mixed with milk)
  • ¼ tsp saffron
  • 1 cup cream
  • Ingredients for Shahi Tukray:
  • Milk mixture (already prepared)
  • Fried bread slices (As required)
  • Directions for Frying bread slices:
  • 1. Add Rafhan corn oil in a pan
  • 2. Now add 4 bread slices and fry until they changed into golden brown (you can increase the quantity of bread slices according to your need)
  • 3. Fried bread slices are ready for making shahi tukray
  • Directions for Milk Mixture :
  • 1. Take a cooking pan
  • 2. Then add milk, cardamom powder, condensed milk in this pan
  • 3. Add rafhan vanilla custard (mixed in milk) gradually & keep stirring
  • 4. Add saffron & cream
  • 5. Milk mixture is ready
  • Directions for Shahi Tukray:
  • 1. Spread the prepared milk mixture on fried bread slices
  • 2. Add topping with the help of crushed dry fruits & some rose petals
  • 3. Sweet Shahi tukray are ready to serve

Cooking Time:

20 Minutes

بریڈ فرائی کرنے کے اجزاء
رفحان کارن آئل فرائی کرنے کے لیے
بریڈ سلائس 4 عدد

ملک مکسچر بنانے کے اجزاء:
دودھ 1لیٹر
ایلایچی پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کنڈنسڈ ملک 1کپ
رفحان ونیلا کسٹرڈ(دودھ میں ملا) 3 کھانے کا چمچ
زاعفران ایک چوتھائی چائے کا چمچ
کریم 1کپ

شاہی ٹکڑے بنانے کے اجزاء:
ملک مکسچر
فرائی بریڈ سلائس

بریڈ فرائی کرنے کی ترکیب:
ایک پین میں رفحان آئل لیں اس کو گرم کر لیں۔
اب اس میں بریڈسلائس (تکون شیپ) کو ڈال کر لائٹ براؤن کر لیں۔
دودو مکسچر بنانے کے اجزاء:
ایک پین میں دودھ لیں اس میں ایلایچی پاؤڈر، کنڈنسڈ ملک ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں،
اب اس میں رفحان کرٹرڈ تھوڑا تھوڑا ڈال دیں اور اس کوہلاتے رہیں۔
اب اس میں زاعفران، کریم ڈال کر ملا لیں۔
اب ایک بر تن میں فرائی کیے ہوئے بریڈ سلائس رکھ لیں اور اس پر تیارکیا ہوا دودھ مکسچر ڈال دیں اور اس کی گارنش بادام پستہ سے کر لیں۔ْ

پکانے کا وقت :

20 Minutes

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *