Sandal Ka Sharbat Recipe (Ramzan Special Drink): So the weather has changed, and days are getting hotter. This is a perfect time to have some chilled, cool and refreshing homemade drink. So we introduce “Sandal Ka Sharbat Recipe”, a perfect Ramzan Special Dr ...
Read More
Sandal Ka Sharbat Recipe (Ramzan Special Drink): So the weather has changed, and days are getting hotter. This is a perfect time to have some chilled, cool and refreshing homemade drink. So we introduce “Sandal Ka Sharbat Recipe”, a perfect Ramzan Special Drink Recipe to make & store for Ramzan. This Ramzan Special Drink is a part of our Make and Store For Ramzan series. Stay tuned for more Ramzan Special Drinks Recipes.
Less Content
  • Ingredients:
  • 30g Sandalwood
  • 1 & 1/2 liter Water
  • 2kg Sugar
  • 8g Citric acid
  • 1 tbsp Sandalwood essence
  • 1 tbsp Rosewater
  • Directions:
  • Break sandalwood into small pieces and soak them in water for 6 hours.
  • After 6 hours cover it and cook for 10 minutes on low flame.
  • Strain the water through a fine strainer.
  • Add sugar and citric acid in strained water.
  • Cook it on low flame until sugar get dissolved.
  • When its ready add sandalwood essence and rose water in it and mix well.
  • Pour lukewarm into bottles.

Preparation Time:

5 minutes

Cooking Time:

20 minutes

اجزاء:
صندل کی لکڑی 30گرام
(پانی 1اور آدھا لیٹر (ڈیڑھ لیٹر
چینی 2کلو
سٹرک ایسڈ 8گرام
صندل ایسنز 1کھانے کا چمچ
عرق گلاب 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک باؤل میں صندل اور پانی ڈال کر چھ گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھیں۔
اب ایک باؤل میں بھگویا ہوا صندل اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر درمیانی آنچ پر دس منٹ کے لئے پکنے دیں۔
پھر اس صندل کو کسی چھاننی سے چھان لیں۔
اب ایک باؤل میں صندل کا شربت اور چینی ڈال کر اچھی طرح چینی حل ہونے تک پکائیں۔
پھر اس میں سٹرک ایسڈ، صندل ایسنز اور گلاب کا عرق ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔

تیاری کا وقت :

5 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *