Giving a unique notion to Pizza and Cone by combining them. Try out this thoughtful Pizza Cone Recipe and share your thoughts with us. ...
Read More
Giving a unique notion to Pizza and Cone by combining them. Try out this thoughtful Pizza Cone Recipe and share your thoughts with us.
Less Content
  • Filing Ingredients:
  • 1 tbsp Oil
  • 250 gram Boneless chicken
  • 1 medium Tomato blended
  • 1 tbsp Ketchup
  • 1/2 tbsp Garlic powder
  • 1/2 tbsp Black pepper
  • 1/2 tbsp White pepper
  • Salt to taste
  • 1/2 tbsp Red chili powder
  • 1/4 cup Sweet corns
  • 1/4 cup Capsicum
  • 1/4 cup Carrots
  • 1/4 cup Onion
  • 1 cup Mozzarella cheese
  • 1 cup Cheddar cheese
  • Pizza sauce as required
  • Ingredients for Pizza Dough:
  • 4 cups all purpose flour, plus more for rolling
  • 1 tsp sugar
  • 2 tsp yeast
  • 1 tsp salt
  • Warm water (as required)
  • 2 tbsp olive oil
  • Directions:
  • Directions for making Filling:
  • In a pan heat oil, add chicken and cook for a minute.
  • Add blended tomato and cook for a minute.
  • Add ketchup, garlic powder, black pepper, white pepper, salt, red chili powder and cook for 2-3 minutes.
  • In a bowl add cooked chicken, onion, carrots, sweet corns and capsicum. Mix everything well.
  • Make a cone of cardboard and wrap it with aluminum foil.
  • Wrap the dough around the cone and bake it at 180 degree for 12-15 minutes.
  • Cover the cone with pizza sauce from inside then add cheese at the bottom, then add filling, cheese, filling and top with some more cheese.
  • Add some sliced olive and sprinkle some oregano at the top.
  • Bake again at 180 degree until cheese melts.
  • Add the flour, sugar, yeast and salt in a bowl and combine.
  • Add the water, 2 tbsp oil and mix properly.
  • Knead until the dough forms into a ball.
  • If dough is too dry add additional water knead again.
  • Add 2 tsp oil to grease the bowl and dough.
  • Cover the bowl with plastic wrap and put it in a warm place to let it double in size, about 1 hour.
  • Take the dough out on a lightly floured surface and gently knead to make a smooth and firm ball.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
کھانے کا تیل 1کھانے کا چمچ
چکن بون لیس 250گرام
ٹماٹر 1عدد
کیچپ 1کھانے کا چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا کھانے کا چمچ
کالی مرچ آدھا کھانے کا چمچ
سفید مرچ آدھا کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر آدھا کھانے کا چمچ
سویٹ کارن 1چوتھائی کپ
شملا مرچ 1چوتھائی کپ
گاجریں 1چوتھائی کپ
پیاز 1چوتھائی کپ
موزریلا چیز 1کپ
چیڈر چیز 1کپ
پیزا ساس حسبِ ضرورت
پیزا ڈو اجزاء:
میدہ 4کپ
چینی 1چائے کا چمچ
خمیر 2چائے کے چمچ
نمک 1چائے کا چمچ
گرم پانی حسبِ ضرورت
زیتون کا تیل 2کھانے کے چمچ

فلنگ ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈالیں اور ایک منٹ کے لئے پکائیں۔
اب اس میں ٹماٹر ڈال کر ایک منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں کیچپ، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ ، سفید مرچ، نمک اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر دو،تین منٹ کے لئے پکائیں۔
اب ایک باؤل میں پکا ہوا چکن، پیاز، گاجریں، سویٹ کارنز اور شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر گتے کی کون بنائیں اور اس کو ایلومینیم فوائل میں لپیٹ دیں۔
اب ڈو کو کون کے گرد ریپ کر کے 180'cپر 12-15منٹ کے لئے بیک کر یں۔
پھر اندر سے کون پر پیزا ساس لگائیں اس کے اوپر چیز لگائیں پھر فلنگ رکھیں پھر چیز پھر فلنگ رکھیں اور دوبارہ پھر چیز رکھیں۔
اب اس پر کالا زیتون اور اوریگانو چھڑ ک کر دوبارہ 180'cپر چیز پگھلنے تک بیک کریں۔
ڈو ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، چینی ، خمیر، نمک، پانی اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے نرم ڈو گوندھ لیں۔
اب ڈو کے باؤل پر آئل گریس کر دیں۔
پھر اس ڈو کو پلاسٹک ریپ میں ایک گھنٹہ کے لئے ڈھانپ کر رکھ دیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *