Ingredients
  • Mutton 500g
  • Black Pepper Crushed 1-1/2 tbsp
  • Cooking Oil 3 tbsp
  • Ginger & Garlic Chopped 1-1/2 tbsp
  • Cumin 1 tsp
  • Yogurt 1 cup
  • Green Chili 2 pieces
  • Salt as per taste
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Coriander Powder 1 tsp
  • Hot Water 1 Glass
Method In a cooking pot, add cooking oil, ginger & garlic chopped, cumin, mutton and cook for 2-3 minutes. Now add, yogurt, green chili, salt, cumin powder, coriander powder, black pepper crushed and Cook for 3-5 minutes. After this add hot water and steam for 35-40 minutes on low flame. Your tasty Mutton Kali Mirch Karahi is ready to serve.

اجزاء

  • کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
  • ادرک لہسن کا چوپ ڈیڑھ کھانے کا چمچ
  • زیرہ ثابت ایک چائے کا چمچ
  • مٹن 500گرام
  • دہی ایک کپ
  • ہری مرچ دو عدد
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی ڈیڑھ کھانے کا چمچ
  • ؂گرم پانی ایک گلا س

ترکیب
ایک برتن میں کھانے کا تیل لیں اس میں ادرک لہسن ،ثابت زیرہ اور مٹن ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں ۔اب اس میں دہی ،ہری مرچ ،نمک ،زیرہ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر اور کالی مرچ کُٹی ہوئی ڈال کر تین سے چار منٹ بھُونائی کر یں ۔اب اس میں گرم پانی ڈا ل کر تیس سے پینتیس منٹ ہلکی آنچ پر دم دیں ۔پک جانے پر اُتار لیں آپکی مزیدار مٹن کالی مرچ کڑاہی تیار ہے ۔

  
  

Mutton Kali Mirch Karahi

  1. Pingback: zdporn.com
  2. Pingback: orospu

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *