• Ingredients for Mutton Kali Mirch Karahi

      500 gm Mutton
    • 1 & 1/2 Black Pepper Crushed
    • 3 tbsp Cooking Oil
    • 1 & 1/2 Ginger & Garlic Chopped
    • 1 tsp Cumin
    • 1 cup Yogurt
    • 2 Green Chilies
    • Salt (As Needed)
    • 1 tsp Cumin Powder
    • 1 tsp Coriander Powder
    • 1 glass Hot Water
    • Instructions for Mutton Kali Mirch Karahi
    • 1- In a cooking pot, add cooking oil, ginger & garlic chopped, cumin, mutton and cook for 2-3 minutes.
    • 2- Now add, yogurt, green chili, salt, cumin powder, coriander powder, black pepper crushed and Cook for 3-4 minutes.
    • 3- After this add hot water and steam for 30-35 minutes on low flame.
    • 4- Your tasty Mutton Kali Mirch Karahi is ready to serve.

مٹن کالی مرچ کڑاہی اجزاء

  • کھانے کا تیل تین کھانے کے چمچ
  • ادرک لہسن کا چوپ ڈیڑھ کھانے کا چمچ
  • زیرہ ثابت ایک چائے کا چمچ
  • مٹن 500گرام
  • دہی ایک کپ
  • ہری مرچ دو عدد
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • دھنیا پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی ڈیڑھ کھانے کا چمچ
  • ؂گرم پانی ایک گلا س

مٹن کالی مرچ کڑاہی ترکیب
ایک برتن میں کھانے کا تیل لیں اس میں ادرک لہسن ،ثابت زیرہ اور مٹن ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں ۔اب اس میں دہی ،ہری مرچ ،نمک ،زیرہ پاؤڈر ،دھنیا پاؤڈر اور کالی مرچ کُٹی ہوئی ڈال کر تین سے چار منٹ بھُونائی کر یں ۔اب اس میں گرم پانی ڈا ل کر تیس سے پینتیس منٹ ہلکی آنچ پر دم دیں ۔پک جانے پر اُتار لیں آپکی مزیدار مٹن کالی مرچ کڑاہی تیار ہے ۔

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *