A unique blend of sweets and vegetable. Give our mouthwatering delicious Lauki Ka Halwa recipe a try because it is a dish worth for your tastebuds. ...
Read More
A unique blend of sweets and vegetable. Give our mouthwatering delicious Lauki Ka Halwa recipe a try because it is a dish worth for your tastebuds.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Gourd (Shredded)
  • 1/2 cup Ghee
  • 3-4 cardamom
  • 1 & 1/2 cup Milk
  • 1-1 & 1/2 cup Sugar
  • 150g Khoya
  • 2-3 tbsp almonds
  • 2-3 tbsp Pistachio
  • Silver leaf as required
  • Directions:
  • -In a pan heat ghee, add cardamom.
  • -Add gourd and cook for 8-10 minutes on medium flame.
  • -Add milk and sugar. Mix them well and cover the lid now let it cook on medium flame until milk dries.
  • -Add food color if required.
  • -Add almonds, pistachio and Khoya. Mix well and cook until batter leaves the sides.
  • -Garnish it with almonds, pistachio and silver leaf.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

35-40 minutes

Serve:

5-6 persons

Difficulty Level:

low

اجزاء:
لوکی(کدو کش کیا ہوا) 700g
گھی آدھا کپ
الائچی 3-4
دودھ ڈیڑھ کپ(1.5)
چینی ڈیڑھ کپ(1.5)
کھویا 150g
بادام 2-3کھانے کے چمچ
پستہ 2-3کھانے کے چمچ
چاندی کے ورق حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک پین میں گھی اور الائچی ڈال کر گرم کریں۔
اس میں کدو کش کی ہوئی لوکی 08-10منٹ اچھی طرح بھون کر اس کا پانی خشک کر لیں۔
اب اس میں چینی اور دودھ ڈال کر مکس کریں اور ڈھک کر دودھ خشک ہونے تک پکائیں۔
پھر اس میں ہرا رنگ چند قطرے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں ۔
اب اس میں کھویا ، پستہ اوربادام ڈال کر اچھی طرح پکائیں جب تک حلوہ پین کے کنارے نہ چھوڑ دے۔
بادام، پستہ اور چاندی کے ورق کی گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

35-40 منٹ

افراد :

افراد 5-6

مشکل سطح :

kam

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *