400g K&N’s Kofta
2 cup Rice
1 tsp Whole spices (1 Bay Leaf, 4 Cloves, 6-8 Black Pepper, 2 Cinnamon Stick small )
1 tsp Ginger garlic paste
½ cup fried Onion
Salt to taste
1 tsp Red chili powder
½ cup Yogurt
2 cubes K&N’s Stok
2-3 green chili
½ tsp garam masala powder
½ tsp fennel seeds
2-3 tbsp cooking oil
Directions
1- Take a cooking pot, heat the oil and add whole spices, ginger garlic paste, fried onion, salt , red chili powder and saute for 2-3 minutes. Now put the yogurt and mix well. Let the
masala cook for 4-5 minutes on medium low flame
2- Add 3 cups water, K&N’s Stok and stir to mix properly
3- Now add soaked rice, stir gently to mix well and simmer for 5-7 minutes
4- Prepare the K&N’s Kofta as per the instruction on the pack
5- Add prepared K&N’s Kofta and and let it cook for 15 minutes on fairly low flame.
Scrumptious Kofta pulao is ready to eat . Serve hot with raita.

Preparation Time:

10 Minutes

Cooking Time:

25-30 Minutes

Serve:

4-5

اجزاء:
K&N’s Kofta 400g
چاول 2
کھڑا مصالحہ
تیز پات 1
لونگ 4
ثابت کالی مرچ 6-8
چھوٹی دار چینی 2
ادرک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
تلا ہوا پیاز آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دہی آدھا کپ
K&N’s Stok 2
ہری مرچ(باریک کٹی ) 2-3
گرم مصالحہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سونف آدھا کپ
کھانے کا تیل 2-3کھانے کے چمچ

ترکیب:
ایک پین میں تیل گرم کریں اس میں کھڑا مصالحہ، ادرک لہسن پیسٹ، تلا ہوا پیازڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔
نمک، لال مرچ، گرم مصالحہ ، سونف ڈال کر اچھی طرح 1-2منٹ پکا لیں ۔
دہی ڈال کر مکس کریں اور ہلکی آنچ پر 4-5منٹ پکائیں۔
پانی ڈال کر بھگوئے ہوئے چاول، K&N's Stokڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔
K&N's Koftaکو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق نرم کر لیں۔
کوفتوں کو چاولوں میں ڈال کر 15منٹ ہلکی آنچ پر دم دیں۔
کوفتہ پلاؤ تیار ہے۔
باریک کٹی ہوئی لال مرچ اور رائتہ کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 Minutes

پکانے کا وقت :

25-30 Minutes

افراد :

25-30

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *