Recipes

More

Smoked Chicken Bread Rolls Recipe

Smoked Chicken Bread Rolls Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Smoked Chicken Bread Rolls, a bakery style quick and easy recipe snack recipe that you can't resist. It's a perfect snack to feed your hunger cravings. Try out this Smoked Chicken Bread Rolls and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Boiling Chicken:
Ingredients for Chicken Mixture:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Bring water to boil in a pot, add salt, black peppercorns, cloves, cinnamon and boneless chicken pieces.

2 .
Let the chicken boil until fully cooked from inside. Strain the chicken and let it cool down to room temperature.

3 .
Transfer the chicken in a chopper and add, green chilies, onion, coriander, mint, and ginger garlic paste. Chop until the chicken is finely chopped.

4 .
Transfer the mixture to the bowl and add salt, black pepper, red chili powder, turmeric powder, coriander powder, hot sauce, lemon juice and mix it well until well incorporated.

5 .
Now, smoke this chicken mixture with burning coal by adding a few drop of oil and covering with lid for 5-7 minutes.

6 .
Take the lid off and lastly add grated cheese and mix well and keep aside or in the refrigerator until used.

7 .
Take a bread slice and cut its edges off. Brush water on both sides of the slice until soft and moist.

8 .
Add chicken mixture on bread slice and seal it making the shape of the role.

9 .
Now, heat oil in a deep-frying pan and deep fry the rolls on medium high flame until crispy and light golden brown.

10 .
Your Chicken Bread Rolls are ready. Serve immediately and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں نمک، ثابت کالی مرچیں، لونگ، دار چینی اور بون لیس چکن ڈال کر ابلنے دیں۔

2 .
اب چکن نکال کر ٹھنڈا ہونے کے لئے سائیڈ پررکھ دیں۔

3 .
چکن مکسچر بنانے کے لئے چکن کو چوپر میں ڈال کر اس میں سبز مرچیں، پیاز، دھنیا، پودینہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر چوپ کر لیں۔

4 .
اب اس مکسچر کو ایک باؤل میں ڈال کر اس میں نمک، کالی مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہاٹ سوس اور لیموں کا رس ڈا ل کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
پھر اس چکن مکسچر کو ڈھکن سے ڈھک کر پانچ سے سات منٹ کوئلے سے دھواں دیں۔

6 .
اب ڈھکن اتار کر کدو کش کی ہوئی چیز ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور فریج میں رکھ دیں۔

7 .
پھر بریڈ سلائسز لے کر ان کے کنارے کاٹ کر برش سے پانی لگائیں جب تک بریڈ نرم ہوجائیں۔

8 .
اب اس بریڈ پر چکن مکسچر رکھ کر رول کی شکل میں رول کر لیں۔

9 .
پھر ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے رولز کو تیز آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

10 .
مزیدار سموکڈ چکن بریڈ رولز تیار ہیں۔

Recipe Tips