Recipes

More

Shahi Seviyan Recipe | Eid Desserts Recipes

Shahi Seviyan Recipe | Eid Desserts Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Shahi Seviyan are here to treat you this Eid with perfect sweetness. Welcome your Eid with this delicious dessert and cater that sweet tooth of yours. Try out this easy to make Shahi Seviyan and let us know of your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Seviyan:
Ingredients for Vanilla Custard Filling:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat butter and add seviyan, roast for 4-5 minutes.

2 .
Add khoya and mix well. Add sugar and cook for 2-3 minutes. Set aside. Your seviyan are ready.

3 .
In a pan heat milk and bring it to boil. Add vanilla custard slurry and cook over medium flame until thick in consistency.

4 .
Add condensed milk and mix well. Your vanilla custard is ready.

5 .
In a pan heat butter, add sugar, egg yolks, lemon juice and cook until sugar dissolves. Your lemon curd is ready. Chill in the refrigerator.

6 .
In a dish add a layer of cooked vermicelli, vanilla custard, and vermicelli again.

7 .
Garnish it with lemon curd, almonds, pistachios, red cherry and serve.

8 .
Your Shahi Seviyan are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سیویاں بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں سیویاں ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک بھونیں۔

2 .
اب اس میں کھویا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں چینی ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔سویاں تیار ہیں۔

3 .
ونیلا کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک پین میں دودھ گرم کریں اور اسے ابالیں۔ اب اس میں ونیلا کسٹرڈ سلری ڈال کر درمیانی آنچ پرگاڑھا ہونے تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں کنڈینسڈ ملک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ونیلا کسٹرڈ تیار ہے۔

5 .
لیمن کرڈ بنانے کے لئے ایک پین میں مکھن گرم کرکے اس میں چینی، انڈے کی زردی اور لیموں کا رس ڈال کر چینی اچھی طرح حل ہونے تک پکائیں۔لیمن کرڈتیار ہے۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے ایک ڈش میں پکی ہوئی سویا ں، ونیلا کسٹرڈ، اور دوبارہ سویوں کی تہہ لگائیں۔

7 .
اب اس پر لیمن کرڈ، بادام، پستہ اور سرخ چیری سے گارنش کریں۔

8 .
مزیدار شاہی سویاں تیار ہیں۔

Recipe Tips