Recipes

More

Potato Fritters with Schezwan Sauce Recipe

Potato Fritters with Schezwan Sauce Recipe

Research Content

Potato Fritters: Prefect weekend Recipe for Kids Potato Fritters with Schezwan Sauce. Try this out with your kids and give us your feedback.

Ingredients for fritters:
1/4 cup Mozzarella cheese
1/4 cup Cheddar cheese
1 cup Onion (chopped)
1/2 cup Flour
1/4 cup Spring onion
1/4 cup Coriander leaves
1/2 kg Potatoes (boiled & mashed)
3 tbsp Schezwan sauce
1/2 tsp Black pepper
Ingredients for schezwan sauce:
10-12 Dry red chilies
4-5 Garlic (cloves)
1 Ginger piece
2 tbsp Tomato ketchup
2 tsp Soy sauce
2 tbsp Vinegar
Salt to taste
3-4 tbsp Cooking oil

Directions for schezwan sauce:
In a bowl soak red chilies for 10 to 15 minutes or until they are soft.
In a blender add socked chilies, garlic, ginger, ketchup, soy sauce, vinegar, salt and cooking oil.
Blend them well to get a fine sauce consistency.
Directions for fritters:
In a bowl mix boiled potatoes, mozzarella cheese, cheddar cheese, onion, flour, spring onion, coriander, schezwan sauce, black pepper and mix them well.
Give the patty shape of your choice and fry until light golden brown.
Serve with prepared schezwan sauce and enjoy.

شیزوان سوس بنانے کے اجزا: خشک لال مرچ 10-12عدد لہسن کی جویں 4-5عدد ادرک کا ٹکڑا 1عدد ٹماٹو کیچپ 2کھانے کے چمچ سویا سو س 2چائے کے چمچ سرکہ 2کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ کھانے کا تیل 3-4کھانے کے چمچ فرائیٹرز کے اجزاء: موزریلا چیز 1چوتھائی کپ چیڈر چیز 1چوتھائی کپ پیاز 1کپ میدہ آدھا کپ ہرز پیاز 1چوتھائی کپ دھنیے کے پتے 1چوتھائی کپ ابلے، کٹے ہوئے آلو آدھا کلو شیزوان سوس 3کھانے کے چمچ کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ

شیزوان سو س ترکیب: ایک باؤل میں خشک لال مرچیں ڈال کر دس سے پندرہ منٹ کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔ اب ایک بلینڈر میں بھگوئی ہوئی مرچیں، ادرل، لہسن، کیچپ، سویا سوس، سرکہ، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔ فرائیٹرز بنانے کی ترکیب: ایک باؤل میں آلو، موزریلا چیز، چیڈر چیز، پیاز، میدہ، ہرا پیاز، دھنیا، شیزوان سوس اور کالی مرچ ڈال کر تمام اچھی طرح مکس کریں۔ اب پیٹی کو اپنی مرضی کی شکل دیں اور گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔ تیار کی ہوئی شیزوان سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips