Recipes

More

Pinwheel Samosa Recipe

Pinwheel Samosa Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    8
  • SERVING
    4

Pinwheel samosa is a new twist to your regular aloo samosa. This samosa recipe is super easy and fancy to accompany your tea time. Give this tasty pinwheel samosa recipe a try and let us know your feedback.
You can find more similar recipes like Fajita Crumbed Samosa and Mini Chicken Bread Samosa on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, semolina, sugar, oil, salt and mix it well. Gradually add water and knead a smooth dough. Grease the dough, then cover with wet cloth and let it rest for 20 minutes.

2 .
Take another bowl add potatoes and mash them.

3 .
Now add turmeric, red chili powder, chili flakes, chaat masala, cumin seeds, coriander seeds, coriander leaves, ginger garlic paste, salt and green chilies. Mix everything well and your filling is ready. Set aside.

4 .
Roll out the prepared dough into a sheet and spread prepared filling on top evenly.

5 .
Roll it out into a tube shape tightly and cut about half inch slices and flatten them a little.

6 .
In a bowl whisk together flour and water to make a fine batter.

7 .
Dip prepared samosa roll in flour batter properly and deep fry immediately.

8 .
Keep heat medium low and fry until your fry until golden brown in color.

9 .
Serve delicious pinwheel samosa with chutney or ketchup and enjoy your tea time.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، سوجی، چینی، کھانے کا تیل اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔پھر ڈو کو گیلے کپڑے میں لپیٹ کر بیس منٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک دوسرے باؤل میں ابلے ہوئے ڈال کر پیس لیں۔

3 .
پھر اس میں ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، چاٹ مصالحہ، ذیرہ، کٹا ہوا دھنیا، دھنیے کے پتے ادرک لہسن پیسٹ، نمک اور سبز مرچیں ٖڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں، فلنگ تیار ہے۔

4 .
اب تیار کی ہوئی ڈو کو باریک بیل کر اس پر فلنگ رکھ دیں۔

5 .
پھر اس کو ٹیو ب کی شکل میں لپیٹ کر اس کے آدھے انچ کے ٹکڑے کاٹ لیں۔

6 .
اب ایک باؤل میں میدہ اور پانی ڈال کر مکس کریں اور بیٹر بنا لیں۔

7 .
پھر تیارکیا ہوا میدے کا بیٹر سموسوں پر لگا نے کے بعد ضروری ہے کہ ان کوفوری تل لیں۔

8 .
اب ان کو درمیانی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
مزیدار پِن وھیل سموسے تیار ہیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:3
07 Dec 2020 12:28 PM
that a good recipe Read More
07 Dec 2020 01:48 PM
very good nice work Read More
08 Dec 2020 11:46 AM
good recipe Read More