Recipes

More

Mughlai Chicken Handi Recipe

Mughlai Chicken Handi Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Experience the richness of Mughlai cuisine with our special Eid recipe Mughlai Chicken Handi. Indulge in the creamy delight of Mughlai Chicken Handi this festive season and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Cashew Nuts Puree
Ingredients for Mughlai Chicken Handi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add cashew nuts, water and blend it well into smooth puree. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent.

3 .
Add chicken and cook until chicken changes color. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

4 .
Add tomato puree, cumin powder, red chili powder, turmeric powder, salt, coriander powder and cook for 5-10 mins.Add cashew nut puree and cook for 4-5 mins. Add yogurt and cover and cook until oil separates.

5 .
Add dried fenugreek, green chilies, garam masala powder and cook for a minute. Dish it out and garnish it with green coriander. Your Mughlai Chicken Handi is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کاجو کی پیوری بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں کاجواورپانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیوریبنا لیں۔

2 .
مغلائی چکن ہانڈی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کررنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں چکن ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری، زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اوردھنیا پاؤڈر ڈال کرپانچ سے دس منٹ تک پکائیں۔ پھراس میں کاجو کی پیوری ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں پھر اس میں دہی ڈال کر ڈھانپیں اور کھانے کاتیل الگ ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں خشک میتھی، ہری مرچ، گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں اورہرے دھنیے سے گارنش کریں۔ مغلائی چکن ہانڈی تیار ہے۔

Recipe Tips