Recipes

More

Malai Boti Pizza Recipe by SooperChef

Malai Boti Pizza Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Experience a flavor explosion with our irresistible Malai Boti Pizza recipe. Succulent marinated chicken tikka, smothered in creamy malai (cream) sauce, topped with a perfect blend of spices, and baked to perfection. Learn how to make this creamy goodness at home and indulge in a pizza like never before.

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for White Sauce
Ingredients for Malai Boti Pizza

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, sugar, salt and mix it well. Add water, oil and knead a smooth dough. Cover and let it rest until doubles in size.

2 .
In a pan add butter and flour. Cook until fragrant.

3 .
Add NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and bring it to a simmer. Add white pepper, salt, oregano and cook until it starts to thicken.

4 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 mins. Your White Sauce is ready. Set aside.

5 .
In a bowl add chicken, NESTLÉ MILKPAK Yogurt, NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, green chilies, ginger garlic paste, black pepper powder, salt, lemon juice, white pepper powder and mix it well. Marinate the chicken for 15-20 mins.

6 .
In a pan heat oil and add marinated chicken. Cook until chicken is fully done.

7 .
Turn off the flame, place heated coal pieces in aluminum cup in the center of the pan. Drizzle oil on them and cover the pan with lid. Smoke for 1-2 mins. set aside.

8 .
Take the prepared dough and divide it into 2 equal parts. Take one part and make a dough ball. Roll it out into flat circle. Transfer it onto greased pizza pan.

9 .
Add a layer of prepared white sauce, chicken, mozzarella cheese, capsicum, onion, black olives on it.

10 .
Sprinkle oregano, red chili flakes and bake in a preheated oven at 180°C for 10-12 mins.

11 .
Your Malai Boti Pizza is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، چینی اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر پانی،اورکھانے کاتیل ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر ڈھانپیں اوراسے سائز میں دوگنا ہونے تک سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
وائٹ ساس بنانے کے لئے ایک پہلے سے گرم کئے ہوئے پین میں مکھن اور میدہ ڈال کر خو شبو آ نے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ ڈال کر اسے ابالیں اورسفید مرچ، نمک، اوریگانو ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیکڈیری کریم ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔ وائٹ سوس تیار ہے۔

5 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم، ہری مرچ، ادرک لہسن کا پیسٹ، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، لیموں کا رس،اورسفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اورچکن کو پندرہ سے بیس منٹ کے لیے میرینیٹ کریں۔

6 .
اب ایک پین میں تیل گرم کریں اور میرینیٹکیا ہوا چکن ڈال کراس وقت تک پکائیں جب تک چکن پوری طرح سے پک نہ ہوجائے۔

7 .
پھرچولہہ بند کر کے پین کے بیچ میں ایلومینیم کپ میں گرم کوئلے کے ٹکڑوں کو رکھیں پھر اس میں تیل ڈال کر پین کو ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور ایک سے دو منٹ کے لئے دھواں دیں۔

8 .
ملائی بوٹی پیزا بنانے کے لئے تیارڈولیں اور اسے 2 برابر حصوں میں تقسیم کریں پھرایک حصہ لے کر اس کا بال بنالیں پھراسے فلیٹ دائرے میں رول کرکے گریس کیے ہوے پیزا پین میں ڈال دیں۔

9 .
اب اس پر تیار سفید چٹنی، چکن، موزریلا پنیر، شملہ مرچ، پیازاور کالے زیتون کی ایک تہہ ڈالیں

10 .
۔پھراس میں اوریگانو، کُٹی لال مرچیں چھڑکیں اور پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی ڈگری سینٹی گریڈ پر بارہ سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

11 .
ملائی بوٹی پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips