Recipes

More

Kaleji Karahi Recipe

Kaleji Karahi Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Give your Kaleji recipe a twist on first day of Eid and make Kaleji Karahi for your family. This tempting dish make you lick your fingers. Try out this delicious Kaleji Karahi Recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add water, vinegar, ginger garlic paste, salt in bowl and mix well.

2 .
Soak kaleji in it for 30 mins. Darin and pat dry. Cut the kaleji into cubes.

3 .
In a karahi heat oil, add tomatoes and cook until they start to form paste. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

4 .
Add kaleji cubes and cook until color changes. Add salt and cook until it releases water.

5 .
Add cloves, cinnamon stick, black cardamom and cook on high flame for 2-3 mins. Let cook kaleji in its own water. Turn the flame to medium low heat and cover and cook until kaleji is fully tender. Take off lid and cook until oil separates.

6 .
Now add green chilies, red chili powder, chili flakes, turmeric powder, black pepper powder, coriander powder and cook until gravy thickens.

7 .
Add yogurt and cook until water content in yogurt has evaporated. Garnish with green chilies, ginger and green coriander.

8 .
Serve With Naan or Roti.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کلیجی بھگونے کے لئے ایک باؤل میں پانی، سرکہ اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب اس میں تیس منٹ کلیجی بھگو کر رکھ دیں اور ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

3 .
کلیجی کڑاہی بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ٹماٹر ڈال کر پیسٹ بننے تک پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں کلیجی کے ٹکڑے ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں۔اب اس میں نمک ڈال کر پانی چھوڑنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں لونگ، دار چینی اور کالی الائچی ڈال کر تیزآنچ پر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر چولہا درمیانی ہلکی آنچ پر کرکے ڈھکن سے ڈھک کر کلیجی اچھی طرح گلنے تک پکائیں۔اب ڈھکن اتار کر آئل چھوڑنے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں سبز مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ہلدی پاؤڈر، کالی مر چ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈا ل کر گریوی گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پکائیں۔پھر سبز مرچوں، ادرک اور دھنیے سے گارنش کریں۔

8 .
نان یا روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips