Recipes

More

Fruit Custard Seviyan Recipe

Fruit Custard Seviyan Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Choti Eid ki Bari khushiyan! Try out our Eid-ul-Fitr special Fruit Custard Seviyan and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Fruits Custard Seviyan
Ingredients for Strawberry Jelly
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and add sugar. Cook until sugar dissolves. Add vermicelli and cook until vermicelli gets soft.

2 .
Now add custard slurry gradually while mixing. Cook until it thickens.

3 .
Now transfer it to a bowl add place this bowl on the ice cubes. Mix it well until it cools down to room temperature.

4 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix it well. Add apple, banana, strawberries and mix it again. Set aside.

5 .
In a pan heat water and bring it to a boil. Add strawberry jelly powder and cook until it dissolves. Set aside.

6 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

7 .
In a serving bowl add layers of fruit custard seviyan and strawberry jelly.

8 .
Lastly top it with whipped cream, banana slices, strawberry slices and almonds. Your Fruit Custard Seviyan are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
فروٹ کسٹرڈ سیویاں بنانے کے لئے ایک برتن میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھ کو گرم کرکے اس میں چینی ڈال کر چینی گھلنے تک پکائیں پھر اس میں سیویاں ڈال کر اس کو نرم ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اسے مکس کرتے وقت آہستہ آہستہ کسٹرڈ سلری گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اسے ایک باؤل میں ڈال کر اس باؤل کو آئس کیوبز پر رکھیں اور کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے تک اسے اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب نیسلے ملک پیکڈیری کریم ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں اورسیب، کیلااور سٹرابیری ڈال کر دوبارہ مکس کریں۔

5 .
سٹرابیری جیلی بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اسے ابال لیں پھراس میں سٹرابیری جیلی پاؤڈر ڈال کر پاؤڈر گھلنے تک پکائیں۔

6 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وِہپنگ کریم ڈال کر اسے اچھے سے وہپ کر لیں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں،ورنہ یہ فریز نہیں ہوگی۔

7 .
اب سرونگ باؤل میں فروٹ کسٹرڈ سیویاں اور سٹرابیری جیلی کی تہیں ڈالیں۔

8 .
فروٹ کسٹرڈ سیویاں تیار ہیں۔ اسے وہپڈ کریم، کیلے کے سلائس، سٹرابیری سلائس اور بادام سے گارنش کریں۔

Recipe Tips