Recipes

More

Egg Coated Chicken Shashlik Skewers

Egg Coated Chicken Shashlik Skewers

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Research Content

One of the best Chicken Shashlik recipe with shashlik sauce. So here is the complete Chicken Shashlik Recipe for weekend to try out.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, salt, black pepper, chili flakes, ginger garlic paste, soy sauce and oil. Mix well and marinate it for 30 minutes. Set aside.

2 .
Take wooden skewers and thread marinated chicken, onion, capsicum and onion on it.

3 .
Heat oil in a pan and grill skewers from each side until 80 to 90% done.

4 .
In another bowl mix flour, salt, black pepper, garlic powder and ginger powder. Set aside.

5 .
Take another bowl mix egg, salt, black pepper in it and set aside.

6 .
Dust the grilled skewers in flour then coat in egg mixture.Now shallow fry these skewers and set aside.

7 .
In a pan heat oil, add garlic and sauté it for a minute. Add ketchup, hot sauce, oyster sauce, soy sauce, vinegar, red chili flakes, salt, black pepper, sugar and cook for 2 to 3 minutes.

8 .
Drizzle sauce on skewers and serve delicious egg coated shashlik skewers.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن، نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں، ادرک لہسن پیسٹ، سویا سوس اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ تک میرینیٹ کر لئے رکھ دیں۔

2 .
اب لکڑی کی سیخیں لے کر اس پر میرینیٹ کیا ہوا چکن، پیاز، شملا مرچ اور پیاز لگا دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے سیخوں کو گرِل پر دونوں سائیڈوں سے اسی سے نوے فیصد گرِل کر لیں۔

4 .
اب ایک دوسرے باؤل میں میدہ، نمک، کالی مرچ، لہسن پاؤڈر اور ادرک پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں انڈے، نمک اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اب ان سیخوں پر میدہ لگائیں اور انڈے کے مکسچر میں کوٹ کرکے سیخوں کو فرائی کر لیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں کیچپ، ہاٹ سوس، اوسٹر سوس، سویا سوس، سرکہ، کٹی لال مرچیں، نمک، کالی مرچ اور چینی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

8 .
پھر سیخوں پر سوس ڈالیں اور مزیدار ایگ کوٹڈ شاشلک سکیورز سرو کریں۔

Recipe Tips