Recipes

More

Dhuwan Dahi Gosht Recipe by SooperChef | Bakra Eid Recipes

Dhuwan Dahi Gosht Recipe by SooperChef | Bakra Eid Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Dhuwan Dahi Gosht is one simple yet delicious recipe you must try immediately. Give this authentic and traditional Dhuwan Dahi Gosht a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dhuwan Gosht

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a deep pan add mutton, onion paste, ginger garlic paste, salt and water. Bring it to a boil. Then cover and Cook it until the meat is fully done.

2 .
Add tomatoes and cover and cook until tomatoes get soft. Take off the lid and remove the skin. Now add ghee and mix it well. add NESTLÉ MILKPAK Yogurt and cook for 3 to 4 minutes.Add red chili powder, coriander powder, cumin powder and cook until the ghee is separated.

3 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Yogurt, salt, cumin seeds and mix it well.

4 .
Now in a serving dish add cooked mutton, pour yogurt mixture, add onion rings, mint leaves, green chilies on top.

5 .
Now place heated coal pieces in an aluminum cup on the center. Drizzle oil on them and cover the dish with lid. Give coal smoke for 1-2 mins

6 .
Your Dhuwan Gosht is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دھواں گوشت بنانے کے لئے ایک گہرے پین میں مٹن، پیاز کا پیسٹ، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک اور پانی ڈال کر اسے ابال لیں پھر اسے ڈھکن سے ڈھانپ کرتب تک پکائیں جب تک کہ گوشت پوری طرح گل نہ بن جائے۔

2 .
اب اس میں ٹماٹر ڈال کر ڈھانپ دیں اور ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں پھر ڈھکن اتار کر جلد کو ہٹا دیں اور اس میں گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے اس میں نسلے ملک پیک دہی ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں پھراس میں لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراور زیرہ پاؤڈر ڈال کر گھی کے الگ ہوجانے تک پکائیں۔

3 .
اب ایک باؤل میں نسلے ملک پیک دہی، نمک،اورزیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
پھر سرونگ ڈش میں پکا ہوا مٹن ڈال کر دہی کا مکسچر ڈالیں اور اوپرسے پیاز کے چھلے، پودینے کے پتے،اورہری مرچیں ڈالیں۔

5 .
اب ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلے کے ٹکڑوں کو رکھیں اوران پر تیل ڈال کر ڈش کو ڈھکن سے ڈھانپ کے ایک سے دو منٹ تک کوئلے کا دھواں دیں۔

6 .
دھواں گوشت تیار ہے

Recipe Tips