Recipes

More

Death by Chocolate Recipe

Death by Chocolate Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Get ready to indulge in chocolatey goodness with our Death by Chocolate Cake recipe. Satisfy your sweet cravings with the rich and decadent flavors of Death by Chocolate and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Alaska Sponge
Ingredients for Chocolate Frosting
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add egg, caster sugar and whisk it well. Add vanilla essence and oil. Mix it well again.

2 .
Add flour, cocoa powder, baking soda, baking powder and whisk it well until no lumps remain.

3 .
Add hot water and mix it well. Now add milk, NESTLÉ MILKPAK Yogurt and mix it well again.

4 .
Transfer this batter to a greased baking pan lined with butter paper.

5 .
Bake it in a preheated oven at 160 degrees for 30-40 mins. Take it out of the oven, let it cool at room temperature and remove the sponge from the pan.

6 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and microwave for 2-3 mins. Add dark chocolate and mix it well and chocolate melts. Set aside.

7 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

8 .
Add this whipped cream to the chocolate ganache gradually and fold it well with the spatula. Set aside.

9 .
Take the Alaska Sponge, remove the uneven top and cut it into 2 discs. Cut these discs into cubes.

10 .
In a dessert glass add layers of sponge cubes, chocolate frosting, whipped cream and lastly garnish it with milk chocolate.

11 .
Your Death by Chocolate dessert is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
الاسکا سپنج بنانے کے لئیایک باؤلمیں انڈااورکیسٹر شوگر ڈال کر اچھی طرحمکس کریں پھر اس میں ونیلا ایسنس اور کھانے کاتیل ڈال کر دوبارہ اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب اس میں میدہ، کوکو پاؤڈر، بیکنگ سوڈااور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرحمکس کر لیں تاکہ گٹھلیاں ختم ہوجائیں۔

3 .
پھراس میں گرم پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں دودھ، نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر دوبارہ اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب گریس کئے ہوئے بٹر پیپرکو بیکنگ پینرکھ کر اس میں یہ ڈو ڈالیں۔

5 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پرتیس سے چالیس منٹ تک بیک کریں پھر اسے اوون سے باہر نکال کر کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں اور اسپنج کو پین سے نکال دیں۔

6 .
چاکلیٹ فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر دو سے تین منٹ کے لیے مائیکروویو میں رکھیں اوراس میں ڈارک چاکلیٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چاکلیٹ گھل جانے تک مکس کریں.

7 .
اب ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں، ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی۔

8 .
اب اس وہپڈ کریم کو چاکلیٹ گاناشے میں آہستہ آہستہ ڈال کر اچھی طرح فولڈ کریں۔

9 .
اسیمبلنگ کے لئے الاسکا سپنج کو اوپر سے کاٹ کر برابر کرلیں اور اسے دو ڈسکس میں کاٹ کرڈسکس کو کیوبز میں کاٹ لیں۔

10 .
اب ڈیزرٹ گلاس میں سپنج کیوبز، چاکلیٹ فراسٹنگ،اوروہپڈ کریم کی تہہ ڈال کر ملک چاکلیٹ سے گارنش کریں۔

11 .
ڈیتھ بائے چاکلیٹ ڈیزرٹ تیار ہے۔

Recipe Tips