Recipes

More

Dal Makhni Recipe | Restaurant Style Dal Recipe

Dal Makhni Recipe | Restaurant Style Dal Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    3

Research Content

Dal Makhni Recipe is a simple yet unique addition to your meal. Try out this full of flavor Dal Makhni Recipe and tell us how is the experience.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water add salt half teaspoon and boil soaked black lentil and kidney bean in it for 25 to 30 minutes or until lentils are completely soft.

2 .
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent.Then add cumin seeds, ginger garlic paste, green chilies and sauté for a minute.Then add tomato puree and cook on low medium flame for 4 to 5 minutes. Add water if required.

3 .
Then add salt, red chili powder, coriander powder, turmeric, K&N’s Stok and cook for a minute.Then add cooked lentil in it and mix until well combined.Add half cup water, cover and let it simmer on low flame for 10 to 12 minutes.

4 .
Add garam masala, cream, butter in dal and mix it well. Let it simmer for 2 minutes.

5 .
Your dal makhani is ready, top it with a cube of butter and serve.

 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی، آدھا چائے کا چمچ نمک، بھگوئی ہوئی دال مسور اور لال لوبیا ڈال کر پچیس سے تیس منٹ پکائیں۔

2 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں ذیرہ، ادرک لہسن پیسٹ اور سبز مرچیں ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹرڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر چار سے پانچ منٹ پکائیں (اگر ضرورت ہوتو پانی بھی ڈالیں)۔

3 .
اب اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی اور سٹا ک ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں پکائی ہوئی دال ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب آدھا کپ پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ پکنے دیں۔

4 .
پھر اس میں گرم مصالحہ، ٍکریم اور مکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
مزیدار دال مکھنی تیار ہے۔

Recipe Tips