Recipes

More

Chocolate Swiss Roll Recipe by SooperChef

Chocolate Swiss Roll Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

This ultimate Chocolate Swiss Roll is a comfort food that you need to try right away. Try out these Chocolate Swiss Rolls, perfect sweet tooth solution. Share your feedback in comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chocolate Sponge
Ingredients for chocolate ganache
Ingredients for Chocolate Swiss Roll

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, icing sugar, vanilla essence, and beat it until fluffy.

2 .
Now add cocoa powder and all-purpose flour and give it a good mix.

3 .
Shift it to a baking tray and bake it at 160°c for 10-12 mins.

4 .
In a bowl add dark chocolate NESTLÉ MILKPAK DAIRY CREAM, and microwave it for a minute.

5 .
Mix well until the chocolate melts properly. Set aside.

6 .
In a bowl add NESTLE MILKPAK Whipping Cream, and beat it well until stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. (Do not put in freezer to chill, cream won't whip once it gets cold temperature shock)

7 .
Take the baked sponge and spread whipped cream on it.

8 .
Now roll it in Swiss roll shape. Spread chocolate ganache on top. Top it with whipped cream and chocolate shavings.

9 .
Lastly place cherries on top and serve. Your Chocolate Swiss Roll is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چاکلیٹ سپنجبنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، آئسنگ شوگراورونیلا ایسنسڈال کر فلفی ہونے تک پھینٹیں۔

2 .
اب اس میں کوکو پاؤڈر اور میدہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھراسے بیکنگ ٹرے میں ڈال کر ایک سو ساٹھ ڈگری پردس سے بارہ منٹ تک بیک کریں۔

4 .
چاکلیٹ گناش بنانے کےلئےایک باؤل میں ڈارک چاکلیٹ اور نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک منٹ کے لیے مائکروویو کریں۔

5 .
پھراچھی طرح مکس کریں جب تک کہ چاکلیٹ اچھی طرح میلٹ نا ہو جائے.

6 .
وہپنگ کریمبنانے کے لئیایک باؤل میں نیسلے ملک پیک وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: وہپنگ کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں۔ (ٹھنڈا کرنے کے لیے فریزر میں نہ ڈالیں، ورنہ کریم وہپڈ نہیں ہوگی)

7 .
چاکلیٹ سوئس رول بنانے کے لئے تیار سپنج پر وہپڈ کریم پھیلائیں۔

8 .
اب اسے سوئس رول کی شکل میں رول کریں پھر اوپر چاکلیٹ گناش پھیلا کر اسے وہپڈ کریم اور چاکلیٹ شیونگ کے ساتھ گارنش کرلیں۔

9 .
چاکلیٹ سوئس رول تیار ہے۔ چیری سے گارنش کریں۔

Recipe Tips