Recipes

More

Chicken Steak with 2 Types of Sauces Recipe by SooperChef

Chicken Steak with 2 Types of Sauces Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    3

Chicken Steak with Mexican Sauce and White Sauce makes up one delicious appetizing platter. Serve this Chicken Steak with Fried Veggies and double the joy of your meal. Share your feedback in the comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for White Sauce

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Marinate Chicken steaks with hot sauce, crushed black pepper, mustard paste, soya sauce, salt, red chili powder, garlic powder, onion powder for 1 hour.

2 .
Then brush oil on grill pan and grill each side for 5-6 mins or until chicken is fully done. Set aside.

3 .
In a pan heat NESTLÉ MILKPAK Salted Dairy Butter then garlic and sauté it for a minute. add mushrooms in it and stir fry it. Then add ketchup, hot sauce, soya sauce, salt, black pepper, and cook it for a minute.

4 .
Add chicken stock and cook for 2-3 mins. Add slurry and cook until it thickens. Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream in it and cook 2-3 mins. Your Mexican Sauce is ready. Set aside.

5 .
In a separate pan heat oil, blanched potatoes, zucchini, French beans, carrot in it. Then add salt and black pepper powder in it and sauté for 2-3 mins. Set aside.

6 .
In a pan heat NESTLÉ MILKPAK Salted Dairy Butter, flour and cook for a minute, add NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk in it cook for a minute. Then add salt, black pepper, oregano and cook for 2-3 mins.

7 .
Then add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream in it and cook for another 2-3 mins. White sauce is ready.

8 .
Steak is ready serve with sautéed veggies, Mexican sauce and white sauce.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن سٹیک،ہاٹ سوس، کُٹی، کالی مرچ، مسٹرڈ پیسٹ، سویا سوس، نمک، لال مرچ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر، پیاز پاؤڈرڈال کر ایک گھنٹے کے لیے میرینیٹ کرلیں۔

2 .
پھر گرل پین پرکھانے کا تیل برش کر کے دونوں سائیڈکوپانچ سے چھ منٹ تک یا چکن پوری طرح گرل ہونے تک پکائیں۔

3 .
میکسیکن سوس بنانے کے لئے ایک پین میں نیسلے ملک پیک نمکین ڈیری بٹراور لہسن ڈال کر ایک منٹ کے لئے ساتے کریں۔ اس میں مشروم ڈال کر بھونیں۔ پھر اس میں کیچپ، ہاٹ سوس، سویا سوس، نمک، کالی مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں چکن سٹاک ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں پھرسلری ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں اب اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔ میکسیکن سوس تیار ہے۔

5 .
ساتے وجیٹیبل بنانے کے لیے ایک علیحدہ پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں آلو، توری، پھلیاں،گاجر، نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کردو سے تین منٹ تک بھونیں۔

6 .
وائٹ سوس بنانے کے لیے ایک پین میں نیسلے ملک پیک نمکین ڈیری بٹراور میدہ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھراس میں نیسلے ملک پیک ڈیری فل کریم دودھ ڈال کر ایک منٹ تک پکاکر نمک، کالی مرچ اور اوریگانو ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کرمزید دو سے تین منٹ تک پکائیں۔ وائٹ سوس تیار ہے۔

8 .
سٹیک تیار ہے ساتے وجیٹیبل، میکسیکن سوس او روائٹ سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips