Recipes

More

Chicken Corn Soup Recipe (Street Style)

Chicken Corn Soup Recipe (Street Style)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    3

Chicken corn soup is most liked soup recipe, isn’t it? And the one which is served on the streets is always our favorite. This chicken corn soup (street style) recipe is easier than you think. Make delicious chicken, corn soup recipe (street style) and let us know how it turned out.
You can find more similar recipes like Creamy Chicken Noodles Soup and Sausage Soup on SooperChef

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot simmer water, add chicken and let it boil for 10 to 15 minutes or until chicken is fully cooked.

2 .
Strain the chicken, shred it and set aside.

3 .
For chicken stock add water, bones, cinnamon stick, black pepper, cloves, carrot, onion and boil it on medium low flame for 30 minutes. Your stock is ready.

4 .
In another pot heat oil, add garlic and sauté it for a minute. Add corns, chicken and boil for 2 minutes. Add chicken stock, black pepper, salt and let it simmer for 5 minutes.

5 .
Add corn flour dissolved in water and mix continuously to avoid lumps. Then add beaten egg and stir gently. Cook for 4 to 5 minutes or until soup is thickened. Your soup is ready.

6 .
Garnish with boiled egg, chaat masala, shredded chicken and serves your delicious street style corn soup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی اور چکن ڈال کر دس سے پندرہ منٹ ابال لیں یا جب تک چکن اچھی طرح پک جائے۔

2 .
اب چکن اور یخنی کو الگ کر کے چکن کو باریک کاٹ لیں۔

3 .
چکن یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی، ہڈیاں، دار چینی، کالی مرچ، لونگ، گاجریں اور پیاز ڈال کر درمیانی آنچ پر تیس منٹ ابال لیں، یخنی تیار ہے۔

4 .
اب ایک دوسرے برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔پھر اس میں کارنز اور چکن ڈال کر دو منٹ ابلنے دیں۔اب اس میں چکن یخنی، کالی مرچ اور نمک ڈال کر پانچ منٹ دم پر رکھ دیں۔

5 .
پھر پانی میں مکس کیا ہوا کارن فلار ڈالیں اور مسلسل مکس کرتے جائیں۔اب اس میں پھینٹے ہوئے انڈے ڈال کر چار سے پانچ منٹ مکس کریں یا جب تک سوپ گاڑھا ہوجائے، سوپ تیار ہے۔

6 .
اب اس پر ابلے انڈے، چاٹ مصالحے اور باریک کٹے ہوئے چکن سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips