Recipes

More

Chicken Chanay Recipe

Chicken Chanay Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    75
  • SERVING
    5

Start your fasting day right with our hearty Chicken Chanay recipe for Sehri. Fuel up for Sehri with our flavorful and protein-rich Chicken Chanay dish and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Potato Paste
Ingredients for Boiled Chickpeas
Ingredients for Chicken Chanay

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add boiled potatoes and blend them well into paste. Set aside.

2 .
In a pot heat water and add white chickpeas. Boil for 35-40 mins. Strain and reserve the chickpeas stock for later use. Set aside.

3 .
In a pot heat oil and add red chili powder, salt, black pepper powder, turmeric powder, coriander powder, cumin powder and cook for a minute.

4 .
Add chicken and cook until chicken changes color. Add onion paste, tomato puree and cook for 2-3 mins. Add potato paste and mix it well.

5 .
Add yogurt and cook until oil separates. Add boiled chickpeas and cook for 3-4 mins. Add reserved chickpeas stock and cover and cook for 5-10 mins. Set aside.

6 .
In a pan heat oil and add whole red button chilies, paprika, ginger, and curry leaves and cook for a minute.

7 .
Pour this tarka over chicken chanay and mix it well. Your Chicken Chanay are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
آلوکا پیسٹ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرکے پیسٹ بنا لیں۔

2 .
ابلے ہوئے چنے بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں سفید چنے ڈال کر پیتیس سے چالیس منٹ تک ابالیں پھرچنوں کے سٹاک کو چھان کر بعد کے استعمال کے لیے محفوظ کر لیں۔

3 .
چکن چنے بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لال مرچ پاؤڈر، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراورزیرہ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھراس میں چکن ڈال کرچکن کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھراس میں پیاز کا پیسٹ اورٹماٹرکی پیوری ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں اورآلو کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اس میں دہی ڈال کرکھانے کاتیل الگ ہونے تک پکائیں پھر اس میں ابلے ہوئے چنے ڈالیں اور مزیدتین سے چارمنٹ تک پکائیں پھراس میں چنے کا محفوظ کیا ہوا سٹاک ڈال کر ڈھک کر پانچ سے دس منٹ تک پکائیں۔

6 .
تڑکہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں گول لال مرچیں، پیپریکا، ادرک اور کڑیپتے ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

7 .
چکن چنے تیار ہے۔اس پر تڑک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

Recipe Tips