Recipes

More

Cheesy Chicken Lifafa Recipe

Cheesy Chicken Lifafa Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Savor a delightful Cheesy Chicken Lifafa this Iftar! SooperChef's recipe features savory minced chicken cooked with aromatic spices and wrapped in crispy layers. Gooey cheese adds an irresistible touch to this satisfying snack, perfect for breaking your fast

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Keema Filling
Ingredients for Cheesy Chicken Lifafa

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, oil, salt, water and knead a smooth dough. Set aside until used.

2 .
In a pan heat oil and add chicken mince and cook until it changes color. Add onion, tomato puree and cook for 1-2 mins.

3 .
Add red chili powder, salt, red chili flakes, garlic powder, turmeric powder and cook until mince is fully done. Set aside.

4 .
Take the prepared dough, divide it into 4 hours. Take one part and roll it out into flat circle.

5 .
Cut it in square shape and set aside.

6 .
In a bowl add chicken filling and Nurpur Mozzarella Cheese. Mix it well.

7 .
Now take Nurpur American Burger Slice and cut it into 4 equal parts.

8 .
Now take the rolled out square shaped dough. Place keema filling in the center and place Nurpur American Burger Slice on it.

9 .
Now wrap it in lifafa shape by securing the edges with flour mixture.

10 .
Deep fry until crispy and golden in color. Your Cheesy Chicken Lifafa is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کھانے کاتیل، نمک اورپانی ڈال کرنرم ڈو گوندھ کر ایک طرف رکھ دیں۔

2 .
قیمہ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں چکن کا قیمہ ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں پیازاورٹماٹرکی پیوری ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

3 .
اب لال مرچ پاؤڈر، نمک، کُٹی لال مرچیں،لہسن پاؤڈراورہلدی پاؤڈر ڈال کر قیمہ پکنے تک پکائیں۔

4 .
چیزی چکن لفافہ بنانے کے لئے تیار ڈوچار حصہ میں تقسیم کرکے ایک حصے کو فلیٹ دائرے میں رول کریں۔

5 .
پھر اسے چکور شکل میں کاٹ کرکر ایک طرف رکھ دیں۔

6 .
اب ایک باؤل میں چکن فلنگ اور نورپور موزریلا چیز ڈال کراسے اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
پھر نورپور امریکن برگر سلائسکو چاربرابر حصوں میں کاٹ لیں۔

8 .
اب رول آؤٹ ڈوکے بیچ میں قیمہ فلنگرکھ کر اس میں نورپور امریکن برگر سلائس رکھیں۔

9 .
پھر اس کے کناروں کوفلار مکسچر سے محفوظ کرکے لفافہے کی شکل میں لپیٹ لیں۔

10 .
چیزی چکن لفافہ تیار ہے۔کرسپی اور سنہری ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

Recipe Tips